07 Kasım 2017 07:32

Şık ve modern erkek saatleri Moda Saat'te!

Modasaat.com adresinde, dünyaca ünlü saatleri bir arada bulabilirsiniz.

Paylaş

Saat kültürü çok eski bir kültürdür. İlk saatler, güneş ışınlarına göre tasarlanmıştır. Düz bir zemin üzerinde dik duran çubuğun gölgesi, zamanı bildirmekteydi. Çölde yürüyen bir insan, bir çubuğu avucuna dik koyduğu zaman, gölgeye göre saati tahmin edebiliyordu. Daha sonra Çin’de su saatleri kullanılmaya başlandı. Bu saatler asırlarca Çinlilere hizmet etti. Avrupa’da güneş az olduğu için, mekanik saatler daha popülerdi. Kiliselerde saat başı çan çalan saatlere rakamlar eklenmeye başlandı. Endülüs Emevilerde de, mekanik saatler icat edilmiştir. Osmanlı’da saat imalatçıları azdı ve genelde saatler Avrupa’dan geliyordu. Günümüzde en ünlü saat markaları, swatch saat gibi, İsviçre kökenlidir. Avrupa’da 17. ve 18. yüzyıllarda yaygınlaşmaya başlayan saatler, İsviçre’den çıkmaya başlamıştır. Avrupa’da, özellikle sanayi devriminden sonra, mekanik saat icadında artış meydana gelmiştir. Sanayi devriminin cinnet boyutu olan 2. Dünya savaşında, ilk kol saati icat edildi. Alman askerlerine özel olarak hazırlanan bu saatler, hareket enerjisi ile çalışıyordu. Kadranlı ve kurmalı özelliklere sahipti.

İlk kol saatleri askeri amaçlı olsa da, bu icat çok tutuldu. Çok kısa zamanda dünyaya yayılmaya başladı. İnsanlar saatin kaç olduğunu öğrenmek için artık meydanlardaki büyük saatlere bakmak zorunda kalmayacaktı. Kol saatinin ilk modelleri bayanlara özeldi. Daha sonra erkek saati moda olmaya başladı. Kol saatinde yine İsviçre söz sahibiydi. Kurmalı saatler, yüzlerce parçadan oluşabiliyordu. Bu gün antika olan ve binlerce parçadan oluşabilen İsviçre kol saatleri, servet değerindedir. Kadranlı, akrepli ve yelkovanlı saatler, büyük bir ilgi gördü. Dijital saatler, 1970 yılında Amerika’da bulundu. Hamilton şirketinin bu ilk dijital saate, Pulsar adı verildi. Bu tarihten sonra, dijital saatler, özellikle spor karşılaşmalarında tercih edilmeye başlandı. Metal kasalı ve plastik kasalı saatler, büyük ilgi görmeye başladı. ‘Water Resistans’ özelliğine sahip saatler, yüzücüler tarafından büyük ilgi gördü. Özellikle teknolojinin hızla gelişmeye başlaması ile birlikte, Dijital saatler, birçok eşyaya monte edilmeye başlandı. Günümüzde dokunmatik ekranlı kol saatleri ve android özellikli kol saatler, yeni nesil dijital saat örnekleridir. Yeni nesil kol saatleri, android telefonlarla mesajlaşmada oldukça iddialıdır. Bu saatler, diğer saatlere göre biraz pahalıdır.

Saat piyasasında, Çin saatleri, ucuzluğu ile meşhurdur. Orjinal kol saatlerinin taklidini üreten Çin, saat piyasasında ciddi bir paya sahip oldu. Replik saat kategorisinde üst sıralarda yer alan Çin, oyuncak saat üretiminde de yine ilk sırada yer almaktadır. Japon saatleri, Amerikan saatleri ve İsviçre saatleri, dünyada en pahalı saatlerdir. Özellikle İsviçre, saatte dünya markasıdır. Ülkemizde yerli saat üretimi piyasası yok denecek kadar azdır. Osmanlı zamanında saat üreticileri de yabancıydı. Modasaat.com adresinde, dünyaca ünlü saatleri bir arada bulabilirsiniz. Günümüzde orijinal bütün saatlerin sertifikaları vardır. Replika ürünler, daha çok saat sektöründe olduğu için, orijinal saatin özelliklerini bilmek gerekir. Orijinal saatler, gramaj olarak biraz daha ağır olur ve bütün kadranları çalışır. Tarih kısmı da bulunur. Arka kısımda orijinal olduğuna dair özel logo ve seri numaralı bulunur. Saatler, plastik, altın, gümüş, alüminyum, pirinç ve çelik gibi malzemelerden üretilmektedir. Altın kaplama ve gümüş kaplama saatler, özellikle düğünlerde, geline ve damada alınmaktadır. Özel el işçiliği ile üretilmiş kordon çeşitlerinin yanı sıra, silikon, deri ve plastik saat kordonları da, piyasada satılan ürünlerdir. Pusulalı hatta çakmaklı saatler de vardır. Online dünyasında, bütün saat markalarını sorgulayabilirsiniz. En ünlü markalardan, diğer markalara kadar, yüzlerce saat modelini, tek tek inceleyebilirsiniz. (ADVERTORIAL)

ÖNCEKİ HABER

En iyi İngilizce kursu, konuşarak öğren

SONRAKİ HABER

Hayatın Sesi TV’nin davası 1 Mart’a ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...