05 Kasım 2017 13:32

İzmir’de Boyoz Festivali

İzmir’de ‘Boyoz Festivali’ yapıldı. Gündoğdu Meydanı'nda binlerce kişi, boyoz, yumurta, peynir yedi, çay içti.

Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi ana sponsorluğunda, Radyo Romantik Türk projesi ve organizasyonu olarak İzmir Ticaret Odası (İTO) ve İzmir Ekonomi Üniversitesi tarafından düzenlenen '3'üncü Boyoz Festivali', sergi ve panelle başladı. Festivalin üçüncü gününde boyozseverler, Gündoğdu Meydanı'nda buluştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Gündoğdu Meydanı'na gelen onbinlerce kişiye, boyoz, yumurta, peynir ve çay ikramında bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile birlikte Gündoğdu Meydanı'na gelerek vatandaşlarla birlikte kahvaltı yaptı.

Festivale katılan İzmirliler'e seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “2 boyoz, 1 yumurta, biraz da peynir diyerek pazar gününü birlikte geçiriyoruz. Birlikteliklere, sevgi tomurcuklarına ve sevgi yumağına hepimizin ihtiyacı var. İzmir tarih boyunca olduğu gibi bugün de birlik ve beraberliği ile ülkeye örnek olmaya devam ediyor. İzmir'de sevgiyi, saygıyı, İzmir duruşunu, İzmir'in yaşam biçimini anlatmaya çalışıyoruz. Hiç şüpheniz olmasın İzmir, her zaman öncü kent olmuştur" diye konuştu.

Etkinlikte ayrıca kadın ve erkek kategorilerinde boyoz yeme yarışması da düzenlendi. Kadınlar kategorisinde yarışan 15 kadın, 15 boyozu 5 dakika içinde bitirebilmek için kıyasıya yarıştı. Yarışmada birinciliği 9 boyoz yiyen 18 yaşındaki İlayda Dumlupınar, kazandı. Erkekler kategorisinde 16 kişinin katıldığı yarışmada ise 17 boyoz yiyen Hıdır Ünal, birinci oldu. Yarışmayı birinci bitirenlere İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce tablet bilgisayar hediye edildi. (İzmir/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Yurtta kadın öğrencilere ölüm tehdidi

SONRAKİ HABER

Tahliye olan Gazeteci İnan Kızılkaya Evrensel'i ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...