30 Ekim 2017 12:28

İspanya'nın görevden aldığı Katalan lider Brüksel'de

Bağımsızlık ilanından sonra İspanya'nın görevden aldığı Katalan lider Carles Puigdemont görevden alınan Katalan yetkililerle birlikte Brüksel'de.

Paylaş

İspanyol hükümetinin hakkında soruşturma açtığı ve bağımsızlık ilanından sonra görevden aldığı Katalan lider Carles Puigdemont'un görevden alınan diğer Katalan yetkililerle birlikte Belçika'nın başkenti Brüksel'e gittiği açıklandı.

Sputnik’te yer alan habere göre; İspanyol hükümeti de Puigdemont ile diğer görevden alınan Katalan yetkililerin Brüksel'e gittiğini doğruladı.

Puigdemont cuma günü Katalonya'nın İspanya'dan bağımsızlığını ilan etmiş ardından Madrid tarafından alınan önlemler kapsamında Katalonya Özerk Başkanlığı görevinden alınmıştı.

HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI

İspanya Başsavcısı Jose Manuel Maza bugün Puigdemont ve kabinesinin diğer üyeleri hakkında "ayaklanma, isyana teşvik ve görevi kötüye kullanmak" suçlamalarında bulunmuştu. Puigdemont ve diğer yetkililer suçlu bulunursa sırasıyla 30, 15 ve 6 yıla kadar hapis cezaları alabilir.

'BELÇİKA'YA SIĞINMA TALEBİ KESİNLİKLE GÜNDEMDE DEĞİL'

Haftasonu Belçika Göç Bakanı Theo Francken Puigdemont'un Belçika'ya sığınma talebinde bulunabileceğini ve bunun verilebileceğini söylemişti. Açıklama, Belçika siyasi çevrelerinde tepkiye yol açtı.

Belçika Başbakanı Charles Michel, resmi haber ajansı Belga'ya yaptığı açıklamada, Puigdemont'un Belçika'dan sığınma hakkının 'kesinlikle gündemde olmadığına'işaret ederek "Bakan Francken'den yangına körükle gitmemesini rica ediyorum" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Akademisyen Ertan Zereyak, hukuk mücadelesini kazandı

SONRAKİ HABER

Avukatların gözaltına alınmasına tepkiler sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...