03 Kasım 2017 19:22

'6 yaşında çocukla evlenilir' sözlerine yayın yasağı

'6 yaşında çocukla evlenilir' diyen Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız, hakkındaki haberlere ve tweetlere yayın yasağı kararı aldırdı.

Paylaş

'6 yaşında çocukla evlenilir' diyen Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız, hakkındaki haberlere ve tweetlere yayın yasağı kararı aldırdı. Kararın gerekçesi ise 'kişilik haklarına saldırı, kamuoyunda küçük düşürmek' iddiası.

“6 yaşında çocukla evlenilir” diyen Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız hakkındaki haberlere ve tweetlere yayın yasağı getirildi. Nurettin Yıldız’ın sözlerine getirilen yayın yasağının gerekçesi söz konusu yazı ve tweetlerin “iftira” niteliği taşıması. 
 
Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Yıldız, hakkında açılan soruşturma kapsamında verdiği ifadede söz konusu ifadeyi kullandığını kabul ederek sözlerinin “düşünce özgürlüğü” olduğunu savunmuştu. İstanbul Başsavcılığı 2015’te 2015/20414 nolu soruşturmada Nurettin Yıldız’ın sözlerini “ifade özgürlüğü” saymış ve kovuşturmaya gerek görmemişti. 
 
Nurettin Yıldız ayrıca “6 yaşında çocukla evlenilir” sözlerinin yer aldığı videoyu ticari ürün olarak tescil ettirerek internetten kaldırttı.
 Daha önce de evrensel.net, cumhuriyet.com.tr ve T24’ün internet sitelerinde yer alan “6 yaşında çocukla evlenilir” sözleriyle ilgili haberlere ayrı ayrı erişim engellenmesi getirilmişti.
(HABER MERKEZİ)

{{333937}}
 

ÖNCEKİ HABER

Köz gazetesi Ekim Devrimi panelleri düzenliyor

SONRAKİ HABER

2 aylık bebek, sünnet için girdiği ameliyatta öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...