02 Kasım 2017 12:23

İntihar eden hekimin kardeşi: Bana ‘dayanamıyorum’ diyordu

Ağır çalışma koşulları nedeniyle intihar eden asistan doktor Ece Ceyda Güdemek'in ağabeyi: Kardeşim bana 'Ağabey dayanamıyorum' diyordu...

Paylaş

Adana'da intihar eden asistan doktor Ece Ceyda Güdemek'in ağabeyi Hasan Güdemek, kardeşinin intihar etmeden önce bıraktığı notta "Bu bir milat olacak" yazdığını belirterek, intiharın nedenini çarpıtan basın kuruluşları hakkında şikayetçi olacaklarını söyledi. 

Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde 29 Ekim'de çalışma koşullarından şikayet ettiği bir not bırakarak yaşamına son veren pediatri asistanı Dr. Ece Ceyda Güdemek (26) için Antep'in merkez Şahinbey ilçesindeki Düztepe Cemevi'nde taziye kuruldu. Taziyede konuşan aile, intiharı "ailevi sorunlardan" kaynaklı yansıtan basına tepki göstererek, kızlarının çalışma koşullarından dolayı yaşamını yitirdiğini söyledi. 

Kızının sorumluluk sahibi ve çok duyarlı bir insan olduğunu kaydeden baba Hamza Güdemek, kızının hastanede herkese yardımcı olduğunu ve çocukların canlarını incitmemek için özverili davrandığını dile getirerek, "Benim kızım çok düşünceliydi. Hayat dolu bir insandı. Hastaları kendisinin yerine koyar, kimsenin üzülmesini istemezdi. Hemşireler kendisiyle alay ediyormuş, bizlere anlatırdı. En azından bu olayın takipçisi olalım. Görevliler bir soruşturma geçirsin. Hiç olmazsa başka gençlerimizin başına böyle şeyler gelmesin. Bizim canımız gitti, başka canlar gitmesin” dedi.

'BU MİLLAT OLACAK'

Kız kardeşinin intihar etmeden önce bir not bıraktığını anımsatan ağabey Hasan Güdemek de,  kardeşinin bıraktığı notta intihar nedenini açıkladığını kaydetti. Soruşturmanın devam ettiğini ve bu sebeple notu açıklayamadığını dile getiren Güdemek, "Nottan herkes anlayacak ve elini taşın altına koyacak. Kardeşim notta 'Bu bir milat olacak' diye yazmış. Yorgun olduğu zamanlarda hemşirelerin kendisine uyu dinlen dediklerini, uykuya dalar dalmaz da kendisini doktora şikâyet ettiklerini söylemişti” ifadelerini kullandı. 

‘DAYANAMIYORUM’

Kardeşinin ağır çalışma koşullarına değinen Güdemek, şöyle dedi: “Çalışmadan çok yoruluyordu. Çok fazla çalıştırıyorlardı. Bana ‘Ağabey dayanamıyorum’ diyordu. Kendisine gel buraya, mesleği bırak dedim, gelmedi. Çünkü mesleğini çok seviyordu. Mesleğine devam etmek istiyordu. Benim kardeşim mükemmel bir insandı. Tarif edilemez acılar yaşıyoruz. Fakat bazı haberlerde kardeşimin ailevi sıkıntılardan dolayı intihar ettiği yazılmış. Biz bu yazılara en az kardeşimizin ölümü kadar üzüldük. Biz birbirine çok düşkün bir aileyiz. Kardeşimle her zaman konuşup, dertleşirdik. Basına çıkan bu tür yazılar bizi çok üzdü. Biz bunu yazanlardan şikâyetçi olacağız.” 

‘KOŞULLAR DÜZELTİLSİN’

Taziyeyi ziyaret edip aileye başsağlığı dileyen Antep-Kilis Tabipler Odası Başkanı Hamza Ağca ise, asistan doktorun intiharı ile ilgili şöyle dedi: “Meslektaşımızı kaybetmenin çok büyük acısını yaşıyoruz. Onurla sürdürdüğümüz meslek hayatımızda düzelmeyen yoğun ve yorucu çalışma koşulları,uzun süren çalışma saatleri, mesleğimizi uygularken yaşadığımız duygusal fiziksel yüklenmeler biz doktorları çok yıpratmaktadır. Başta sağlık bakanlığı olmak üzere tüm yetkilileri gencecik meslektaşımızın hayatını sonlandırmaya götüren koşullara ilgisiz kalmamaya davet ediyoruz. Bu ölümlerin yaşanmaması için kurum olarak bu olayların takipçisi olacağız.” (Antep/MA)

ÖNCEKİ HABER

Samsat'ta depremin üzerinden 8 ay geçti, sözler tutulmadı

SONRAKİ HABER

İktisatçı Msutafa Sönmez: Borcu borçla kapatan bütçe

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...