31 Ekim 2017 12:01

Ankara merkezli Kanal A televizyonu kapandı

Ankara merkezli Kanal A televizyonu, yayın hayatını bitiriyor. Bundan sonra internet ve radyo yayını yapılacağı duyuruldu.

Paylaş

Kanal A yayın hayatını bitirme kararı aldı. Kanal A televizyondan çekilirken internet ve radyo yayınlarına devam edecek.

Kanalın Genel Yayın Yönetmeni Alper Tan kaleme aldığı veda yazısında, “20 yıllık yayın hayatında Kanal A, ‘Türkiye’nin sesi’ oldu. En cesur, en dürüst en gerçekçi haberleri ilk olarak Kanal A’dan duydunuz. ‘Hayalperest’, ‘komplocu, ‘maceracı’ yakıştırması yapanlar oldu. Hiçbirine takılmadık. ‘Yeni Türkiye’ kavramını ilk Kanal A duyurdu. Ona inanmayanlar da dahil şimdi herkes Yeni Türkiye’den söz ediyor. ‘Yeni Türkiye’ kavramından, farklı şeyler anlasalar da…” dedi.

Hürriyet’ten Ayşe Alp’e konuşan, Kanal A’nın sahibi, Termikel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kara “Makul bir teklif gelirse satarız. Konuşuruz. Neticede iş adamıyız” dedi.

RADYO VE İNTERNET SİTESİ DEVAM EDECEK

Kanalda 80-85 kişinin çalıştığını bugün onlarla toplantı yaptıklarını anlatan Kaya, “Tüm sosyal haklarını verip, birbirimizle ibralaşıp yollarımızı ayırıyoruz” dedi. TV yayıncılığından tamamen çıktıklarını vurgulayan Kaya, radyo ve internet sitesinin ise devam edeceğini belirtti. Kaya, “Çünkü onların gelir-gider dengesi var” diye konuştu.

Yayıncılığa girdikleri için pişman olmadıklarını söyleyen Kaya, “Son derece zevkli bir iş. Bir yere bağlı olmadan medyaya devam ettik, millete devlete ülkeye hizmet etmeye çalıştık. Televizyon yöneticilerine gazetecilere hiç bir zaman müdahale etmedik. Bugün de mali nedenlerle sona erdirdik” dedi.

1997’DE KURULMUŞTU

Kanal A, 28 Şubat kararlarından 3 gün sonra 3 Mart 1997’de Ankara’da kurulmuş, 8 Eylül 1997 yılında yayın hayatına başlamıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Katalonya'nın bağımsızlık ilanı kararı iptal edildi

SONRAKİ HABER

‘Hayır’ bildirisinden yargılanan SES üyeleri beraat etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...