30 Ekim 2017 14:34

'İşimi istiyorum' eylemi yapan Nazife Onay tutuklandı

KHK ile ihraç edildikten sonra İstanbul ve Ankara Yüksel'de direnişe başlayan ve 12 gündür gözaltında olan Öğretmen Nazife Onay tutuklandı.

Paylaş

İhraç edildikten sonra yedi aydır hem İstanbul’da hem Ankara, Yüksel Caddesi’nde “İşimi istiyorum” eylemi yapan öğretmen Nazife Onay, bugün ikinci kez tutuklandı. Onay 12 gündür gözaltındaydı. 

Bianet’in haberine göre; Avukat Duygu Demirel  Onay hakkında Ankara’da da Yüksel Caddesi eylemleri gerekçe gösterilerek “örgüt üyeliği” ve “örgüt propagandası” suçlamalarıyla açılan davanın sürdüğünü söyledi.

Demirel, “Bu davanın ilk duruşmasında tahliye oldu ama hapishaneden çıkarken yine gözaltına alınıp Ankara’dan İstanbul’a götürüldü. 12 gündür İstanbul’da gözaltındaydı” dedi.  

NE OLMUŞTU?

Nazife Onay, Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamındaki ÇIKARILAN khk İLE 7 Şubat 2017’de öğretmenlik yaptığı Çağlayan Zuhal Ortaokulu’ndan ihraç edildi.

İhracının ardından 6 Mart’ta İstanbul, Şişli’deki Cevahir AVM önünde "İşimi geri istiyorum" eylemi yapmaya başladı. Burada birçok kez darbedilerek gözaltına alındı. Daha sonra Ankara Yüksel Caddesi’ndeki “İşimi istiyorum” eylemlerine de katıldı. 6 Temmuz’da düzenlenen polis operasyonunda ise Yüksel Caddesi’nde eylem yapan Veli Saçılık, Esra Özakça, Acun Karadağ, Nazan Bozkurt, Abidin Sırma’yla birlikte gözaltına alındı.

Ev hapsi kararıyla serbest bırakıldı. Onay bu kararı tanımadığını, eyleme devam edeceğini açıkladı.  Ev hapsi kararına uymadığı gerekçesiyle Ankara, Kızılay’da sokakta yürürken gözaltına alındı, 9 Ağustos’ta yine tutuklandı. 19 Ekim’de görülen ilk duruşmada tahliye edildi. Ancak Sincan Cezaevinden çıktığında, hapishane kapısında yine gözaltına alındı. Bu kez İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan Onay, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. O günden beri gözaltında olan Onay, bugün tutuklandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'IKBY'de başkanlık seçimleri Temmuz 2018'de yapılacak'

SONRAKİ HABER

Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...