10 Mart 2017 10:23

Nazife Onay: İşime geri dönene kadar mücadele edeceğim

KHK ile ihraç edilen Nazife Onay günlerdir 'İşimiz, ekmeğimiz, onurumuz için direniyoruz' şiarıyla Cevahir AVM önünde oturma eylemi yapıyor.

Paylaş

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL ile birlikte yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile on binlerce kamu emekçisi ihraç edildi. Bu hukuksuz ihraçlar karşısında kamu emekçileri pek çok kentte "işimizi geri istiyoruz" eylemleri başlattı.

Son olarak KHK ile ihraç edilen Kamu Emekçileri Cephesi Üyesi Nazife Onay, Cevahir AVM önünde “İşimiz, ekmeğimiz, onurumuz için direniyoruz” şiarıyla oturma eylemi başlattı. Hafta içi her gün oturma eylemi yapacağını söyleyen Onay eylemin üçüncü gününde gözaltına alındı. Savcılık tarafından mahkemeye sevk edilen Onay, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Mücadelesinde vazgeçmeyeceğini belirten Onay'a polise hakaret ettiği iddiasıyla da dava açıldı. Evrensel'e konuşan Onay, “İşime geri dönmek için her gün Cevahir AVM önünde oturma eylemine yapmaya başladım. Eylemin üçüncü gününde gözaltına alındım ve savcılık işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildim. Hak mücadelemizin milyonlara ulaşmasından korkuyorlar. İşimizi geri istemekten vazgeçmeyeceğiz. Bizi gözaltına alarak susturmaya çalışıyorlar, susmayacağız” dedi.

AKP iktiranın, on binlerce kamu emekçisinin ekmeğiyle oynadığını söyleyen Onay, “Kendilerini çaresiz hisseden kamu  emekçileri intihar ediyor. Direnişin olmadığı bir yerde yılgınlık yayılır. Biz bu yüzden de direniyoruz. Direnerek aynı zamanda ailelerimizin de emeğine sahip çıkıyoruz. Okumamızda bizim kadar onların da emeği var” diye konuştu.

11 Mart’ta Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın süresiz açlık grevine başlayacağını da belirten Onay, “Haksızlığa uğrayan her emekçi mutlaka dirensin. Halkın da bu noktada bize destek olması, sahip çıkması gerekiyor. Hafta içi her gün saat 16:00-19:00 arası Cevahir AVM önünde oturacağım. İktidar işimi geri verene kadar mücadele edeceğim. Direnenler kazanacak, bunu tarih gösterecek” şeklinde konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İhraç edilen memurlar İŞKUR’da polis saldırısına uğradı

SONRAKİ HABER

Mısır’da hem enflasyon hem sosyal tansiyon yükseliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...