Diyanet’ten Şenocak açıklaması: Eleştiriler haksız

Diyanet İşleri Başkanlığı, 'Kadınlar pantolon giymesin' diyen İhsan Şenocak’a ilişkin açıklama yayımladı.

30 Ekim 2017 02:31
Paylaş

Diyanet İşleri Başkanlığı, ‘Kadınlar pantolon giymesin’ dediği için tepkilerin hedefi olan İlahiyatçı İhsan Şenocak’a ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, hakkında yürütülen idari soruşturma kapsamında, bir personelin açığa alınması nedeniyle sosyal medyada ve birtakım basın yayın organlarında hakarete ve tehdide varan yorumlar yapıldığının görüldüğü belirtilerek, teşkilatın haksız ve mesnetsiz eleştirilerle yıpratılmasının asla kabul edilemeyeceği bildirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, başkanlığın, İslam dininin inanç, ibadet ve ahlak esaslarıyla ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek görevlerini yerine getirdiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:
“Hakkında yürütülen idari soruşturma kapsamında, bir personelimizin soruşturmanın selameti açısından açığa alınması nedeniyle sosyal medyada ve birtakım basın yayın organlarında Başkanlığımıza yönelik hakarete ve tehdide varan yorumlar yapıldığı üzülerek müşahede edilmiştir. Bu soruşturma nedeniyle toplumda büyük bir saygınlığı bulunan ve milletimizin göz bebeği olan güzide teşkilatımızın haksız ve mesnetsiz eleştirilerle yıpratılması asla kabul edilemez.”

ŞENOCAK’IN AÇIKLAMASI TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Şenocak “Yani kızın şu sokaktan geçip de okula pantolonla giderken yüreğin parçalanıyor mu senin? 18 yaşında kaşını aldıran kızın üniversiteye giderken o halde, yüreğin parçalanmıyorsa vallahi kıyamet günü cehennem seni parçalayacak” sözleriyle gündeme gelmişti. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Dresden’de binlerce kişi ırkçılığa karşı yürüdü

SONRAKİ HABER

'Kalipso kralı' Metin Ersoy hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa