28 Ekim 2017 05:47

Cezaevi müdüründen tutuklulara: Devlet de hukuk da benim

Patnos L Tipi Cezaevi’ne sevk edilen mahpus cezaevi ikinci müdürünün kendilerine ‘Burada devlet de hukuk da benim’ dediğini söyledi. 

Paylaş

Diyarbakır’dan Patnos L Tipi Cezaevi’ne sevk edilen Ömer Akbey adlı tutuklu cezaevindeki baskılara dikkat çekerek, cezaevi ikinci müdürünün kendilerine "Burada devlet de hukuk da benim" dediğini söyledi. 

Ağrı’daki Patnos L Tipi Kapalı Cezaevi açıldığı günden beri tutuklulara uyguladığı baskılarla gündemde. Tutuklu sayısının tamamlanması için Diyarbakır, Rize ve Siirt gibi kentlerden tutukluların sevki yapıldı. 30’u kadın olmak üzere toplam 250 siyasi tutuklunun bulunduğu cezaevinde, yaklaşık iki hafta önce Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nden 26 kişi, Rize L Tipi Kapalı Cezaevi’nden ise 13 kişinin sevki yapıldı. 
 
Diyarbakır grubundan sevki yapılan Ömer Akbey adlı tutuklu ailesiyle yaptığı aylık açık görüşte cezaevindeki baskılara dikkat çekti. Diyarbakır’dan Patnos’a tutukluların sevkleri yapılırken çıplak arama dayatıldığını belirten Akbey, çıplak aramayı kabul etmedikleri için iki gün tek kişilik hücrelerde tutulduklarını ifade etti. 

‘DEVLET DE HUKUK DA BENİM’ 

Akbey, “Cezaevi ikinci müdürünün talimatıyla baskılar başlamış. Müdür bizlere ‘Burada devlet de hukuk da benim’ diyor. Bizlere uygulanan bu baskılardan dolayı tüm sosyal aktivite, etkinlik ve haklarımız engellenmiş. Gazete, radyo, kitap ve günlük ihtiyaçlarımızı karşılayan birçok eşyaya el konuluyor. Haftalık telefon görüşme hakkımızı da iki haftada bir yapmaya çalıştılar. Ancak biz karşı çıkınca şuan bu uygulama durdurulmuş. Önümüzdeki dönemlerde bu telefon hakkı da engellenebilir” diyerek, herkese cezaevinde yaşanan hak ihlallerine karşı duyarlı olma çağrısında bulundu. (Diyarbakır/MA)
 

ÖNCEKİ HABER

'Devlet Kürt basın kurumlarını kapatmakla amacına ulaşamadı'

SONRAKİ HABER

‘Göçük alanında kömür çıkarılmaya devam ediliyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...