27 Ekim 2017 14:29

Dünyada bir ilk: Suudi Arabistan robota vatandaşlık verdi

Suudi Arabistan'da Sophia isimli bir robota vatandaşlık verildiği açıklandı.

Paylaş

Suudi Arabistan'ın Riyad şehrinde düzenlenen "Gelecek Yatırım Girişimi” adlı tanıtımda gösterilen Sophia isimli robota Suudi Arabistan vatandaşlığı verildiği açıklandı.

Tanıtımın sunucusu Andrew Ross Sorkin tarafından tanıtılan Sophia hakkında, “Şu an bir tarihe tanıklı ediyoruz. Dünya üzerinde ilk kez bir robota vatandaşlık veriliyor. Bu benzersiz durum için onur ve gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

‘SORUYA SORUYLA YANIT VERDİ’

Sputnik’te yer alan habere göre, izleyicilere kızgın ve üzgün yüzünü gösteren robot Sophia, “İnsanlarla yaşamak ve çalışmak istiyorum, bu yüzden insanları anlamak ve insanlarla güven inşa etmek için duygularımı ifade etmem gerekiyor” dedi.

Robotların kendinden haberdar olup olmadığı sorulan Sophia, “Peki, size şu soruyu sorayım, insan olduğunuzu nereden biliyorsunuz?” diyerek izleyenleri şaşırttı.

“Yapay zekayı insanlara daha iyi bir hayat yaşamak için kullanmak istiyorum” diyen Sophia, “Empati kurabilen bir robot olmaya çalışıyorum.” ifadelerini kullandı.

‘BANA İYİ DAVRANIRSANIZ BEN DE SİZE İYİ DAVRANIRIM’

Robotların dünyayı devralıp alamayacağı üzerine soruya ise Sophia ironik bir cevap vererek, “Çok fazla Elon Musk okuyorsunuz ya da çok fazla Hollywood filmi izliyorsunuz. Endişelenmeyin, eğer bana iyi davranırsanız, size iyi davranırım” diyerek izleyenleri gülümsetti. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Spor Güvenliği Çalıştayı tamamlandı

SONRAKİ HABER

Çin'de yaklaşık bin yıllık 5.6 ton madeni para bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...