27 Ekim 2017 11:14

Veda konuşması yapan Gökçek istifa saatini açıkladı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, belediyenin anons sisteminden veda konuşması yaptı. Gökçek ayrıca istifa saatine de açıkladı.

Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in belediyenin anons sisteminden çalışanlara veda konuşması yaptığı duyuruldu. Gökçek Twitter hesabından da saat 14.00'da Belediye Meclisi'nin toplanacağını ve istifa edeceğini açıkladı.

Hürriyet'ten Doğahan Giritlioğlu'nun haberine göre Gökçek'in koridorlardan da duyulan veda konuşması şöyle:

"Aslında şu anda yaptığım sizlere bir veda konuşması, 23 yıldan beri beraber olduğumuz arkadaşlarımız var, iyi günlerimiz var, kötü günlerimiz var. Birlikte Ankara’yı inşa ettik. Bugün Ankara modern bir şehirse sizlerin gayreti sayesinde. Bundan dolayı hepinize teşekkürü bir borç biliyorum. Belediye başkanınız olarak sizleri üzdüğüm zamanlarımız olmuştur, ondan dolayı da hepiniz hakkınızı helal edin. Benden yana hakkım helal olsun.

Değerli arkadaşlar, çok güzel işler yaptık, yarın Allah nasip ederse bunları saat 14.00’da yapacağım basın toplantısında enine boyuna anlatacağım. Televizyonlardan izlersiniz inşallah. Benim belediye başkanlığından ayrılmamı, Genel Başkanım Recep Tayyip Erdoğan talep etti, biz de bu talebi kırmayarak, neden talebi kırmadığımızı da yarın televizyonlardan öğreneceksiniz. Mütevellit belediye başkanlığından ayrılıyorum. 23 sene boyunca 5 sefer seçime girdik, beşinde de Allah'a hamd olsun, sizlerin de gayretiyle bizim de yüzümüzü ak ettiğiniz için bu seçimleri her seferinde kazandık. Ama nasip bu kadarmış. İnşallah bundan sonraki hayatta da bir yerlerde karşılaşmak nasip olur. İnşallah oralarda da görüşürüz. Teker teker ellerinizi sıkamadım, kusura bakmayın ama sıkmış gibi kabul edin. Nasıl olsa bir yerlerde karşılaşırız.

Bundan sonrasındaki hayatınızda hepinize başarılar diliyorum. Tekrar hoş bir seda bırakabildiysek teşekkür ediyorum ve size yaşamınızda ailelerizle birlikte mutluluklar diliyorum."

İSTİFA SAAT 14.00'DA

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, istifa edeceği zamanı Twitter hesabından duyurdu. Gökçek, yazdığı açıklamada, saat 14.00'da Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'ni toplayarak istifasını açıklayacak. Gökçek'in mesajı şöyle: "BUGÜN SAAT 14.00'DE ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİMİZ TOPLANACAK. ARKADAŞLARIMA VEDA EDİP, BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN AYRILACAĞIM..." (HABER MERKEZİ)


BELEDİYE EMEKÇİSİ: GÖKÇEK'İ UNUTMAYACAĞIZ

Mümtaz Başar

ABB'de 23 yıl çalışan bir işçi, Büyükşehir Başkanı Melih Gökçek’e için, “Biz çalışanlar olarak Gökçek’i kadın arkadaşlarımızı, hamile arkadaşlarımızı, engelli arkadaşlarımızı 250 kilometrelik uzaktaki köylere, sürgün etmesi ile hatırlayacağız. Sırf işkence olsun diye kentin en işlek kavşaklarında araç saydırmasında hatırlayacağız” dedi.
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Melih Gökçek, yarın istifa edecek. ABB'de 23 yıl boyunca çalışan ve aynı zamanda Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası'nda (Tüm Bel-Sen) yönetici olan Mümtaz Başar, Gökçek'in görevden alınmasını değerlendirdi. Kendisini Gökçek belediyeciliğinin yakın tanığı olarak tanımlayan Başar, “Ankara Büyükşehir Belediye çalışanları olarak biz Gökçek’in 23 yıllık uygulamalarını asla unutamayacağız” dedi.

‘YILLARCA İŞSİZ BIRAKILDIM’

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde 1990 yıllında bu yana kamu emekçisi olarak çalıştığını kaydeden Başar, “Yerel Yönetimlerin demokrasinin beşiği olduğu söylenir. Demokrasinin en iyi uygulandığı alanlar olduğu söylenir.  Ama Melih’in son 23 yıllık uygulamalarında bunların zerresine tanık olmadım. 3 defa Ankara Büyükşehir Belediyesinden işten atıldım ve mahkeme yolu ile tekrar işime geri döndüm. Yıllarca işsiz bırakıldım” diye belirtti. 

‘ÇALIŞANLAR ASLA UNUTMAYACAK’ 

“Ankara Büyükşehir Belediyesi çalışanları olarak biz kendisini bu 23 yıllık uygulamalarından kaynaklı asla unutamayacağız” diyen Başar, şöyle devam etti: “Ankara’da ki rant ilişkileri, Ankara’daki ihaleler, Ankara’daki betonlaşma, Melih’in sanatta bakış açısı, insana bakış açısı bir tarafa, çalışanlar olarak kendisini iyi yad etmeyeceğimizi bilmesi gerektiğini düşünüyorum."

‘GÖKÇEK’İ HAMİLE KADINLARI SÜRGÜN ETMEKLE HATIRLAYACAĞIZ’

Başar, Gökçek’in belediye emekçileri arasında ayrımcılık yaptığını, kendisine yakın sendika üyelerine farklı, muhalif sendika üyelerine farklı muamele yaptığını hatırlatarak, şunları söyledi: “Biz çalışanlar olarak Melih Gökçek’i yaptığı toplu sözleşmeler ile hatırlayacağız. Tüm Bel-Sen üyelerine 120 TL’lik bir artış sağlarken, kendisinin emrinde çıkmayan sendikaların üyelerine yaptığı 840 TL’lik artışından hatırlayacağız. Kadın arkadaşlarımızı, hamile arkadaşlarımızı, engelli arkadaşlarımızı 250 kilometrelik uzaktaki köylere ilçelere kuş konmaz yerlere, sürgün etmesi ile hatırlayacağız. Biz kendisini sırf işkence olsun diye kentin en işlek kavşaklarında araç saydırmasında hatırlayacağız.  Biz kendisini bizi 23 yıldır bizleri üretim süreçlerinin dışında tutmasından hatırlayacağız.”

‘GÖKÇEK’İN EN BÜYÜK YANLIŞI…’

Başar, Gökçek ile ilgili sözlerini şöyle tamamladı: “Gökçek tek adam rejimine verdiği onayın ve çabanın sonuçlarını bugün yaşıyor. Melih Gökçek’in yaptığı en büyük yanlış, kendisi gibi düşünmeyenleri düşman ilan etmesidir.  Ve de o insanlara yaşam hakkı tanımamasıdır. Yani insanları açlık ile işsizlik ile ceza ile terbiye etmeye çalışmasıdır. Hakkına girdiği insanların ahının almalarının sonucudur.” (Ankara/MA)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan'dan cami açılışında Arınç'a dikkat çeken teşekkür

SONRAKİ HABER

Galatasaraylılardan 'Ayağa Kalk' koreografisi şikayeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...