26 Ekim 2017 22:32

Avrupa Parlamentosu'ndan Türkiye'ye Osman Kavala mektubu

Avrupa Parlamentosu temsilcileri, Türkiye'nin Adalet, İçişleri ve AB bakanlarına mektup göndererek Osman Kavala’nın serbest bırakılmasını istedi.

Paylaş

AP Sosyal Demokrat, Hristiyan Demokrat, Liberal, Muzafazakar, Yeşiller ve Sol grupları adına Türkiye'nin Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AB Bakanı Ömer Çelik’e ortak bir mektup gönderilerk, Osman Kavala’nın serbest bırakılması çağrısı yapıldı.

GRUP TOPLANTISINDA KAVALA'YI SUÇLAYAN ERDOĞAN'A KINAMA

DW Türkçe'de yer alan habere göre mektupta, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 24 Ekim’de TBMM’deki AKP grup toplantısında yaptığı konuşmada Osman Kavala’yı suçlaması kınandı. Osman Kavala’nın uzun süredir Türkiye-AB ilişkilerinde “muhatap” olduğu, gözaltına alınmasının “Türkiye’de sivil topluma karşı baskıda yeni bir kötü gelişme” olarak görüldüğü belirtildi.

“Osman Kavala’nın ivedi olarak serbest bırakılması” çağrısında bulunulan mektupta, temel hak ve özgürlükler ve hukuk devleti alanlarında kısıtlamaların son bulması için “gerekli adımların atılması” istendi.

Mektup, Sosyal Demokratlar adına aynı zamanda AP Türkiye raportörlüğü görevini yürüten Kati Piri, Hristiyan Demokratlar adına gölge raportör Renate Sommer ve Anna Maria Corazza Bildt, Avrupa Muhafazakar ve Reformcular Grubu adına Bas Belder, Liberal Grup adına Marietje Schaake, Yeşiller adına grup eşbaşkanı Ska Keller, eski eşbaşkan Rebecca Harms ve gölge Türkiye raportörü Bodil Valero, Sol Grup adına ise başkan Gabrielle Zimmer  ve gölge Türkiye raportörü Takis Hadjigeorgiou tarafından imzalandı.

Osman Kavala, 19 Ekim'de Gaziantep’te Alman Goethe Enstitüsü ile birlikte gerçekleştirilmesi planlanan bir projenin toplantısından dönerken İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alınmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Usta gazeteci Nail Güreli, dostları tarafından anıldı

SONRAKİ HABER

Özhaseki: Çiçekle, böcekle değil kentsel dönüşümle uğraşın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...