25 Ekim 2017 13:32

Yazar Cemil Aksu tutuklandı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hopa İlçe Eş Başkanı ve ekoloji üzerine çalışmalarıyla tanınan yazar Cemil Aksu, tutuklandı. 

Paylaş

HDP Hopa İlçe Eş Başkanı ve yazar Cemil Aksu, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek tutuklandı. Aksu'nun eşi Nurcan Vayiç Aksu da bir gün önce tutuklanmıştı.

  
Geçen hafta karakola çağrılan ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle ifade veren Aksu, serbest bırakılmıştı. Savcılığın itirazı üzerine ifade vermek için Hopa Adliyesi'ne giden Aksu'nun sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek, "suçu ve suçluyu övme" iddiasıyla tutuklandığı öğrenildi. Aksu, Artvin Cezaevi'ne gönderildi. Aksu'nun eşi Sosyalist Kadın Meclisi Sözcüsü Nurcan Vayiç Aksu da, 24 Ekim gecesi tutuklanmıştı. 

CEMİL AKSU
Cemil Aksu, Artvin Cezaevi'ne gönderildi.

Cemil Aksu, 1996 yılında politik suçlamalarla tutuklandı. 2004 yılında serbest bırakıldıktan sonra Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü'nü bitirdi. İstanbul Bilgi Üniversitesi Felsefe Bölümü'nde yüksek lisans yaptı. 2008-2011 arasında Bir yaşam-yerel tarih, folklor, biyografi ve coğrafya dergisinin editörlüğünü yaptı. Yerel tarih, kimlik, ekoloji ve sosyalist siyaset üzerine yazıları yayınlandı. Aksu'nun birçok kitabı yayınlandı. (Artvin/MA)

ÖNCEKİ HABER

TGC Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri açıklandı

SONRAKİ HABER

'Madenlerde rant değil, kamu yararı ile proje üretilmeli'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...