20 Ekim 2017 10:16

Öldürülen Helin Palandöken’in babasından mektup var

17 yaşında öldürülen Helin Palandöken'in babası mektup yazdı: Tek beklentim benim yüreğime düşen bu acının diğer insanların yüreğine düşmemesi.

Paylaş

17 yaşında okulunun önünde pompalı tüfekle öldürülen Helin Pakalndöken’in babası Nihat Palandöken Ekmek ve Gül’e mektup yazdı. Palandöken mektubunda “Beni teselli edecek bir tek dileğim var, o da suçlunun hukuk kuralları çerçevesinde en ağır cezaya çarptırılmasıdır”

Nihat Palandöken’in Ekmek ve Gül sitesinde yayımlanan mektubu şöyle: 

BENİ TESELLİ EDECEK TEK BİR DİLEĞİM VAR

“İlk başta acımı ifade etmem gerekirse bu acıyı dile getirecek hiçbir kelime bulamıyorum. Bir insanın canını en fazla ne acıtır diye sorsalardı, Helin kızım vefat etmeden önce hiç tereddüt etmeden, insanın en büyük acısı eşimin vefatı diyebilirdim, ama özellikle benim gibi kızlarına hem annelik hem de babalık etmiş biri için bu acı ölümden daha ağır diyebilirim.
Siz hiç bilir misiniz 17 yaşına getirene kadar ne zorluklar yaşadım ama işte sen zorluk çekerek evladını her türlü kötülükten korumaya çalışıyorsun, fakat bir gün caninin biri gelip senin en değerli varlığını elinden alıyor.

Burda suçlu “kim” diye sorarsanız, bir bebekten bir caninin oluşmasını sağlayan toplumsal duyarlılıktan nasibini almamış bizleriz. Hep bir daha, bir daha kadınlar şiddete ve ölüme maruz kalmasın diyoruz ama bu bir dahaların hiç sonu gelmiyor. Her gün kadınlara karşı işlenen ruhsal, fiziksel şiddet ve cinayetlerin ardı arkası kesilmiyor.

Biz ebeveynler olarak evlatlarımıza maddi olarak her şeyin en iyisini sağlamaya çaba harcıyoruz, fakat anladım ki anne ve babaya düşen görev “bu kızdır veya erkektir” değil de özgür düşünen, erdemli bir birey yaratırız diye çaba harcamamız gerekiyor. İnsanın giyimine, kuşamına, inancına, fikirlerine saygılı olmayı öğretirsek kadınlara uygulanan şiddet ve cinayetleri önlemiş oluruz, en azından minimize edeceğimizi düşünüyorum.

Tek beklentim ise benim yüreğime düşen ve hiçbir zaman dinmeyecek bu acının diğer insanların yüreğine düşmemesi. Beni teselli edecek bir tek dileğim var, o da suçlunun hukuk kuralları çerçevesinde en ağır cezaya çarptırılmasıdır” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'70 yaşındaki Müezzin Yusuf Süne neden gözaltına alındı?'

SONRAKİ HABER

SDG: Kenti Rakka Sivil Meclisi’ne devredeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa