19 Ekim 2017 16:43

‘Türkiye suç örgütü Almanyalı Osmanlıları destekliyor’

Kuzey Ren-Vestfalya İçişleri Bakanı suç örgütü “Almanyalı Osmanlılar” (Osmanen Germania) adlı çetenin Ankara tarafından desteklendiğini söyledi.

Paylaş

Kuzey Ren-Vestfalya İçişleri Bakanı, İçişleri Komisyonu için hazırladığı raporda, suç örgütü “Almanyalı Osmanlılar” (Osmanen Germania) adlı çetenin Ankara tarafından desteklendiğini söyledi.

İçişleri Bakanı Herbert Reul, Eyalet Meclisi İçişleri Komisyonu üyelerine verdiği ve Alman basınında da yer alan haberlere göre, Almanya'da polis baskınları ve örgütlü suçlarla gündeme gelen “Almanyalı Osmanlılar” adlı çetenin Türk devletiyle bağlantılı olduğu ileri sürüldü.

İLNUR ÇEVİK’LE BULUŞTULAR

Raul tarafından komisyona sunulan raporda, grubun başkanının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı İlnur Çevik tarafından 2016 yılı Ekim ayında Ankara'da kabul edildiği bilgisine yer verildi. Ziyareti gerçekleştiren grubun başkanın görüşme ile ilgili, “Saygıdeğer kurucumuz ve Cumhurbaşkanımızın danışmanlarından İlnur Çevik, Almanyalı Osmanlıları Cumhurbaşkanlığı'nda kabul etti. Grubun sembolünün olduğu tişörtü giyerek, cumhurbaşkanlığının yurt dışındaki terör örgütlerine karşı mücadele eden Türk vatandaşlarının arkasında olduğunu söyledi” değerlendirilmesinde bulunuldu.

Almanyalı Osmanlılar

Bavyera Radyo Televizyon Kurumu bu yıl haziran ayında konuyla ilgili yaptığı haberde İlnur Çevik'e bu görüşmeyle ilgili soru yöneltmiş, kuruma e-posta yoluyla açıklama yapan Çevik, "Almanyalı Osmanlı" gençlerin çalışmalarını takdir ettiğini belirterek, "Onlara güzel çalışmalarına ve Almanya'da Türk gençlerini sokaktan kurtarmaya devam etmelerini söyledim" demişti.

TOPLANTILARDA KORUMA GÖREVİ VERİLDİ

Türkiye hükümetiyle yakın bağlantı içinde olan örgütün ayrıca Almanya’da hükümete yakın kurumlar tarafından yapılan toplantıları koruma görevi üstlendiği de ileri sürüldü. Kölner Stadt Anzeiger ve Rheinische Post gazetelerinde yer alan haberlerde hangi toplantılara örgüte koruma görevi verildiği belirtilmemekle birlikte, bu görevi üstendiği belirtildi.

MUHALİFLERE KARŞI KULLANILIYOR

Raporda açık olarak Türkiye devletinin “Almanyalı Osmanlılar” adlı suç örgütünü Almanya’da terörle mücadele kapsamında PKK, aşırı sol gruplar ve Gülen cemaatine karşı kullandığı dile getirildi. Bu çerçevede daha önce solcu gençlarla çatışmaların olduğu da raporda yer aldı.

KISA SÜREDE HIZLI BÜYÜDÜ

Raporda Nisan 2015’te kurulan örgütün kısa sürede güçlendiğinde dikkat çekildi. Eyalet Emniyet Teşkilatı tarafından berilen bilgiye göre 2017 itibariyle çetenin Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde 144 üyesi bulunuyordu. En yoğun olduğu kentlerin başında Essen geliyor.

Almanyalı Osmanlıllar

Değişik kaynaklara göre ilk olarak Frankfurt’ta bir boks kulübü olarak kurulan “Almanyalı Osmanlılar”, kısa sürede Almanya’nın dışında diğer Avrupa ülkelerinde de örgütlenmeye başladı. Almanya genelinde 2500, dünya genelinde ise 3500 üyesinin olduğu tahmin ediliyor. Daha önce Almanya’nın en büyük kriminal suç örgütü olarak bilinen Hells Angels içinde bir grup olarak hareket eden milliyetçi çizgideki Türk gençleri daha sonra ayrılarak “ Osmanen Germania”yı kurdular. Yayıncı Jürgen Roth da yaptığı araştırmada örgüt üyelerinin Bozkurtlar ve AKP’ye yakın olduğunu dile getirmişti. Suç örgütünün asıl olarak okullara başarılı olamayan, işsiz kalan gençlere kancayı taktığı ve onları uyuşturucu, kaçakçılık, kadın ticareti gibi işlerde kullandığı dile getiriliyor.

23 Ekim 2016’da Frankfurt yakınlarındaki Dietzenbach’ta bie etkinlik dolayısıyla örgüt üyelerinin bir araya geldiği belirtiliyor. Afganistan’da yakalanarak Guantanamo cezaevine götürülen daha sonra Almanya’ya iade edilen Murat Kurnaz’ın da aralarında olduğu belirtiliyor.

Kasım 2016’da örgüte yönelik Almanya’nın altı eyaletinde operasyon düzenlenmiş, çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. Baskınlar sırasında silah de ele geçirilmişti. Yine bu yılın haziran ayında da değişik eyaletlerde yapılan operasyonlarsa gözaltına alınanlar olmuştu. AKP ile bağlantı konusundaki delillerin bu operasyonlar sırasında elde edildiği tahmin ediliyor. (DIŞ HABERLER)

Almanyalı Osmanlılar


 

ÖNCEKİ HABER

İmralı heyetinden hükümete Öcalan çağrısı

SONRAKİ HABER

KODA'da eğitim paneli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa