16 Ekim 2017 04:54

Deniz Baykal hastaneye kaldırıldı

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın gece yarısı yüksek ateş nedeniyle hastaneye kaldırıldığı açıklandı.

Paylaş

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, yüksek ateş şikayetiyle gece yarısı Ankara'da tedaviye alındı. CHP Antalya eski Milletvekili Tuncay Ercenk, Baykal'ın gözetim altında tutulduğunu söyledi.

Fransa'daki temaslarının ardından yurda dönüşünde, gece yarısı ateşi yükselen Baykal, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi'nde tedaviye alındı.

CHP'li eski vekil Ercenk, sağlık durumuyla ilgili bilgi verdiği Baykal'ın, önce özel bir hastaneye götürüldüğünü ardından İbni Sina Hastanesi'ne sevk edildiğini söyledi.

Oğlu Ataç Baykal'ın hemen hastaneye gittiğini belirten Ercenk, Antalya'da oturan kızı Aslı Baykal'ın da haberi alır almaz Ankara'ya, babasının yanına gittiğini söyledi.

Baykal'ın eşi Olcay Baykal'ın ise Antalya'daki evinden durumu takip ettiğini belirten Ercenk, "Yüksek ateş nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Doktorlarının verdiği bilgiye göre, üst solunum yolu enfeksiyonu var. Tedavisi sürüyor. Gelecek iyi haberleri bekliyoruz" dedi.

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, sosyal medyadan yaptığı açıklamada Baykal’ın bir damarında pıhtılaşma olduğunu bildirdi. Baykal’a tıkanık damarın açılması için boynundan anjiyo yapıldığı öğrenildi.

Yarkadaş hastanede görüştüğü yetkililerden son bilgileri aktardı. Yarkadaş, Baykal’a bazı testler yapıldığını, bir damarında pıhtı tespit edildiğini ve hastanenin gerekli müdahaleyi yaptığını bildirdi. Baykal’ın tıkanan damarı için anjiyo yapıldığı öğrenildi.

Yarkadaş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, hastanenin yarım saat içinde konuyla ilgili bilgilendirme yapacağını da belirtti.

Baykal’ın sağlık durumuna ilişkin CHP eski milletvekili Yılmaz Ateş’ten bir açıklama geldi. NTV canlı yayınına telefonla katılan Ateş, Baykal’ın hayati tehlikesi olmadığını söyledi.  Baykal’ın oğlu Prof. Dr. Ataç Baykal da hastanede bulunuyor.

ERDOĞAN, BAYKAL'IN SAĞLIK DURUMU HAKKINDA BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi yoğun bakım servisinde bulunan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili olarak Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş'i bu sabah telefonla aradı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP Antalya Milletvekili Baykal'ın sağlığına ilişkin Prof. İbiş'ten bilgi aldığı, durumu yakından takip ettiği belirtildi.

Başbakan Binali Yıldırım da Baykal'ın sağlık durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.  Daha sonra, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

'BİLİNCİ AÇIK'

Ankara Üniversitesi'nin Hastanelerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahaddin Güzel, Deniz Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili bilgi vermek üzerinde hastane önünde açıklama yaptı. Baykal'ın bu sabah saatlerinde sol tarafındaki güçsüzlük şikayeti ile hastaneye başvurduğunu belirten Güzel, şunları söyledi:

"Beyin cerrahi, anestezi ve radyoloji bölümleri müdahale etti. Anjiyoda beyne giden ana damarın kapalı olduğu görüldü. Tıkanmış olan damar açılarak stent takıldı. Baykal'ın bilinci açık. Şu an yoğun bakımda tedavisi devam ediyor. Beyin fonksiyonları yerinde vücudunun sol bölümünde güçsüzlük var. Sol kolu ve bacağında hafif güçsüzlük var, bunların düzelmesini bekliyoruz. Kapalı işlemle girişimsel olarak damar açıldı. Bu durumlarda hayati tehlike kısmi olsa da vardır, şu an bilinci açık, konuşabilecek durumda. Takip ediyoruz"

Bu arada Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'da hastaneye gelerek Baykal'ın sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Hastane çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfü Baydar ise Baykal'ın sağlık durumunun iyi olduğunu ve bilincinin açık olduğunu söyledi.

20 Temmuz 1938 Antalya doğumlu olan eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 79 yaşında.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BAYKAL’I ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ı tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi İbn-i Sina hastanesinde ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmasının ardından anjiyo olan ve halen müşahede altında tutulan CHP eski Genel Başkanı Baykal’ı ziyaret etti. Saat 19.30 sularında Ankara Üniversitesi İbn-i Sina hastanesine gelen Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu eşlik etti.

AMELİYATA ALINDI

Deniz Baykal, bu sabah (17 Ekim) yeniden ameliyata alındı. Baykal’ın tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş “Baykal’a yapılan beyin tomografisinde ödem ve kanama artışı izlenmesi ve fizik muayenesinde bununla uyumlu bulgular üzerine doktorları tarafından ameliyat kararı verildi” açıklamasında bulundu.

Kafatası içi basıncı arttığı için müdahale edildiğini belirten İbiş, “Baykal ciddi bir rahatsızlık geçiriyor” bilgisini verdi. Öğleden sonra yaptığı ikinci açıklamada, İbiş şunları söyledi:

“Bazı beyin ödemlerinin ortaya çıkması, beyin kanaması komplikasyonlardan biri olabiliyor. Bugün diğer bir komplikasyon da kafa içi basıncının artması. Ani gelişen bir durum. Şu anda kanama yok o konuda içimiz rahat. Deniz bey şu anda uyutuluyor. Akşam 8 gibi tekrar tomografisi yapılacak. Ardışık tomografilerle sürekli değerlendirilecek. Beyin çok hassas bir organ. Risklerle dolu. Şu anda bulunduğumuz durumda her şey hekim arkadaşlarımızın kontrolü altında. Bundan sonra farklı sürprizlerle karşılaşabilir miyiz, onu bilemiyoruz. Deniz beye ziyaret yasak, dün de yasaktı bugün de yasak. Bundan sonraki süreçte yeni riskler oluşabilir. Deniz bey çok ciddi bir hastalık geçiriyor. Beyine giden ana damarın tıkanması, bu noktadan sonra yeni tıkanıklıkların oluşmamasıydı bizim tedavi planımız. Riskler her zaman vardır. İmkanlar doğrultusunda elden gelen yapılacaktır. Önümüzdeki süreçlerde farklı tablolarla karşılaşabiliriz.”

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan da “Baykal’a bir müdahale daha yapıldı. Şu anda endişe edilecek noktada değiliz” dedi.

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş ise saat 11.00’de sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Deniz Baykal’ın ameliyatı bitti. Sonuç başarılı. Ödem alındı” bilgisini paylaştı.

Hastaneden yapılan açıklamada da ameliyatın başarılı geçtiği ve ödemin alındığı açıklaması yapıldı.

DENİZ BAYKAL KİMDİR?

Hüseyin Hilmi Baykal ve Feride Baykal'ın çocuğu olarak 1938'de Antalya'da doğan Deniz Baykal, 5 kez CHP genel başkanı olarak başbakan adayı olmuş ancak başbakanlık koltuğuna oturamamıştır. 37., 42. ve 52. hükümetlerde yer alan Baykal, Dışişleri Bakanı, Başbakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve Maliye Bakanı olarak görev yapmıştır.

Deniz Baykal, 2010 yılının mayıs ayında medya tarafından açıklanan ve kendisine ait olduğu öne sürülen cinsel içerikli gizli kamera kayıtları ile ilgili haberlerin ardından 10 Mayıs 2010 tarihinden istifa ederek CHP’deki görevinden ayrıldı.

Deniz Baykal, 1959 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi‘ni bitirdi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne 1960 yılında asistan olarak girdi. 1963‘te doktora çalışmalarını tamamladıktan sonra iki yıl ABD‘ de kaldı ve Colombia ile Berkeley üniversitelerinde çalışmalarını sürdürdü.

Siyasetle 1960‘lı yıllara doğru Demokrat Parti iktidarına karşı gelişen öğrenci hareketlerine katılarak tanışan Baykal, 1973 Ekim’inde yapılan Genel Seçimlerde CHP‘den Antalya Milletvekili seçildi.

12 Eylül 1980 darbesinden sonra bir süre Ankara’da Ordu Dil Okulu‘nda gözetim altında tutuldu. 1982 Anayasası’nın 5 yıl süreyle siyasi yasağı getirdiği politikacılar arasında yer aldı. 1983 yılında siyasal partilerin kurulmasına izin verilmesinden sonra “yasaklı olmalarına rağmen faaliyetlerini sürdürdüğü ” gerekçesiyle bir grup önde gelen CHP’li ve AP’li politikacıyla birlikte Çanakkale Zincirbozan Askeri Tesisleri‘nde 2. kez gözetim altına alındı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Björk, 'bir yönetmenin' kendisini taciz ettiğini açıkladı

SONRAKİ HABER

Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 16 Ekim 2017 Pazartesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...