15 Ekim 2017 10:27

Somali'de bombalı saldırı: En az 350 ölü

Somali’nin başkenti Mogadişu’da bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 350'den fazla kişi yaşamını yitirdi. Ülkede 3 günlük yas ilan edildi.

Paylaş

Somali'nin başkenti Mogadişu'nun merkezi bölgesindeki bir otele bomba yüklü kamyonla saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu yaşamını yitirenlerin sayısı artıyor. Ülkede 3 günlük yas ilan edildi.

Uluslararası haber ajansı AP’ye konuşan polis ve hastane yetkilileri, Mogadişu’da bakanlık binalarının da bulunduğu işlek bir caddede bomba yüklü kamyon ile gerçekleştirilen saldırıda 300'den fazla kişinin kişinin öldüğünü, 350’den fazla kişinin de yaralandığını söyledi. Kaynaklar, ölü ve yaralıların sayısının artmasından endişe edildiğini de aktardı.

Safari Otel’in önündeki K5 kavşağında meydana gelen patlamanın şiddetiyle otelin bir bölümü çökmüş, çok sayıda insan enkaz altında kalmıştı. Polis yetkilileri, kentin Medina ilçesinde yaşanan ikinci bombalı saldırıda ise iki kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Fermacu, dün akşam Mogadişu’da düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin anısına, ülkede üç günlük ulusal yas ilan edildiğini "Dün akşam Mogadişu'da düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin anısına ülkede bugünden başlamak üzere üç günlük ulusal yas ilan edildi" söyleriyle duyurdu. Fermacu saldırıyı ‘en güçlü şekilde kınadığını’ ifade etti. 60’tan fazla kişinin yaralandığı saldırının ardından polis şefi Mohamed Hussein, birçok kurbanın hastanede hayatını kaybettiğini söyledi. Fermacu ayrıca saldırının sorumlusu olarak el Kaide bağlantılı eş Şebab’a işaret etti.

BAŞ ŞÜPHELİ EŞ ŞEBAP

Patlamanın, Somali'de faaliyet gösteren el Kaide bağlantılı Eş Şebab'ın 2007'de başlattığı ayaklanmadan bu yana ülkede yaşanan en ölümcül saldırı olduğu düşünülüyor. Henüz saldırıyı üstlenen bir örgüt olmadı. 

Arap Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Türkiye saldırıyı kınadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, yardım götürmesi ve yaralıları Türkiye’ye getirmesi için Somali’ye askeri ambulans uçak gönderilmesi talimatı verdiği öğrenildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Hertha Berlin oyuncuları da Trump protestosuna katıldı

SONRAKİ HABER

Elektrik akımına kapılan genç işçi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...