14 Ekim 2017 08:55

Cam işçileri Şişecam patronunun Eskişehir önerisini reddetti

Trakya'da işten atılan Cam işçileri, patronun Eskişehir'deki fabrikaya nakil önerisini reddederek; 'Trakya’da kalmakta kararlıyız' dedi.

Paylaş

90 işçinin işten atıldığı Şişecam’da patron Eskişehir fabrikasına nakil önerisini işçiler reddetti. Kendi aralarında teklifi değerlendiren işçiler, Trakya bölgesinde bulunan Şişecam’a ait fabrikalarda çalışmakta kararlı olduklarını belirtti.

Önceki gün işçiler adına 10 kişiyle birlikte Kristal-İş Genel Merkezine gittiklerini ve taleplerini genel merkez yöneticilerine de aktardıklarını belirten işçilerin sözcüsü Aydın Şahin, Genel Merkez yöneticileri ile yapılan görüşmeyi şöyle aktardı: “Sendika yöneticileri ile yaptığımız görüşmede Trakya’daki fabrikalarda çalışmakta ısrarcı olduğumuzu ve bu mücadeleyi sonuna kadar devam ettireceğimizi ilettik. Geçmiş kırgınlıklarımızın üzerine sünger çektiğimizi, Kristal-İş Genel Merkez yöneticilerini de yanımızda görmek istediğimizi söyledik. Merkez yöneticileri de en kısa zamanda genişletilmiş yönetim kurulu toplantısı yapıp taleplerimizi değerlendireceklerini, gerekli kararları alıp bu doğrultuda işverenle görüşeceklerini söylediler.”

Şişecam
Cam işçileri Trakya bölgesindeki fabrikalarında çalışmakta kararlı olduklarını söyledi.

ŞİŞECAM’IN TEKLİFİ

Kırklareli Paşabahçe Cam fabrikasında Fabrika Müdürü Mehmet Önen imzasıyla  yayınlanan açıklamada, “Fabrikamız D Fırının kapanması dolayısıyla gerçekleşen toplu işçi çıkışı sürecinde iş sözleşmesi feshedilen ve halen izninin kullanmakta olan personelimizden Paşabahçe Eskişehir Fabrikası’na nakil için 17.10.2017 salı günü mesai bitimine kadar İnsan Kaynakları Müdürlüğü’ne dilekçe ile başvuranların talepleri, Paşabahçe Eskişehir Fabrikası’ndaki kadro ihtiyaçları dikkate alınarak ve uygunluğu ölçüsünde değerlendirilecektir” denilmişti.

Şişecam
90 işçinin işten atıldığı Şişecam’da eylemler ses getirdi

CAM İŞÇİLERİNİN DİRENİŞİ SÜRÜYOR

cam işçileri
Cam işçileri kazanana kadar mücadeleyi bırakmayacaklarını açıkladı. 

Fırın kapatma bahanesiyle işten atılan 90 işçinin Kristal-İş Trakya Şube binası önünde başlattığı direniş tüm kararlığı ile sürüyor. Lüleburgaz Çarşı’da yürüyüş yapan işçiler, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganları attı. 

CAM İŞÇİLERİNDEN SOSYAL MEDYA KAMPANYASINA DESTEK ÇAĞRISI

cam işçisi
Cam işçileri seslerini sosyal medyada da duyurmak istiyor. 

Öte yandan atılan işçilerin işlerine geri dönmesi için twitter’da bu akşam 19:00’da #direncamişçisi hashtag’i ile başlatılacak kampanyaya destek istendi. 

MÜZİSYEN HALUK LEVENT İŞÇİLERE DESTEK VERDİ

Müzisyen Haluk Levent, cam işçilerinin yürüyüşüne katılarak direnişe destek verdi. Twitter hesabından işçilerle ve aileleri ile beraber olduğu bir fotoğrafını yayınlayan Levent "Lüleburgaz Cam işçileri grevine destek için geldim. Grev değilmiş işten çıkartılma imiş. Şapşal Haluk. Olsun amacımız herkesin işine dönmesi" paylaşımını yaptı.

Haluk Levent, işten atılan cam işçilerine destek verdi
Haluk Levent, işten atılan ve işe dönmek için direnişte olan cam işçilerine destek verdi.

NE OLMUŞTU?

Kırklareli Paşabahçe Cam fabrikasında daralma gerekçesiyle D fırınını kapatan Şişecam 90 işçiyi kapının önüne koydu.İşten atamalara karşı, Kristal-İş Trakya şube binası önünde direniş başlatana işçiler, günlerdir direnişlerini sürdürüyor. öte yandan daralma gerekçesiyle onlarca işçiyi işsiz bırakan Şişecam Eskişehir’de 240 milyon liralık yatırımla bir fırın açacağını duyurdu. Şişecam’dan yapılan yazılı açıklamada, “Şişecam Topluluğu, Eskişehir Cam Ambalaj fabrikasında yapacağı yeni fırın yatırımıyla Türkiye’deki yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor. Topluluk bünyesinde faaliyet gösteren Şişecam Cam Ambalaj’ın yeni fırını yaklaşık 240 milyon liralık yatırımla 2018 yılının ikinci yarısında faaliyete geçecek. Türkiye ekonomisi ve istihdamına önemli katkı sağlayan Şişecam Topluluğu, endüstri 4.0’a uygun şekilde yeni teknolojiyle donatacağı ve yıllık 150 bin ton üretim kapasitesine yeni fırınının devreye girmesiyle Türkiye’deki yıllık cam ambalaj üretim kapasitesini yaklaşık 1.2 milyon tona çıkaracak” denildi. Fırının kapatılmasında, Ortadoğu pazarındaki satışlarının yüzde 18’den yüzde 3’e düşmesi ve yurt dışı satışlarında da yüzde 5 daralma olmasını gerekçe gösteren Şişecam’ın Kırıkkale Paşabahçe Cam işletmesi, Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 92. sırada yer alıyor. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ABD'nin Barzani'ye yazdığı mektubun tam metni

SONRAKİ HABER

Cumartesi Anneleri 655. kez adalet istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...