11 Ekim 2017 16:36

IKBY: Irak ordusu saldırı için hazırlık yapıyor

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Güvenlik Konseyi Irak ordusunun Kerkük ve Musul'a büyük bir saldırı düzenleyeceğine dair istihbarat alındığı duyurdu.

Paylaş

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Güvenlik Konseyi, resmi twitter hesabından yaptığı açıklamada, Irak ordusunun Kerkük ve Musul'a büyük bir saldırı düzenleyeceğine dair istihbarat aldıklarını duyurdu.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin oğlu Mesrur Barzani'nin müsteşarlığını yaptığı Güvenlik Konseyi tarafından açıklama yapıldı. Kürdistan Bölgesel Yönetimi Güvenlik Konseyi'nin resmi twitter hesabından yapılan açıklamada, Irak ordusunun Kerkük'ün Güney ve Batısı ile Musul'un kuzeyine saldıracağına dair istihbarat alındığı duyuruldu.

Açıklamada ayrıca, Kerkük ve Musul'a saldıracak kuvvetler arasında Şii Heşdi Şabi ve federal polis güçlerinin de bulunduğu öne sürüldü. 

Mesajda Irak kuvvetlerinin büyük bir saldırıya hazırlandığına dair tehlikeli mesajlar alındığı ifade edildi.

Bugün Irak'ta, IKBY Yüksek Seçim ve Referandum Komisyonu Başkanı ve üyeleri için tutuklama kararı çıkarılmıştı.

IRAK HÜKÜMETİ: HERHANGİ BİR SALDIRI YOK

IrakKürdistan Bölgesel Yönetimi Güvenlik Konseyi tarafından yapılan sosyal medyadan yapılan Irak ordusunun Kerkük’ün güney ve batısı ile Musul’un kuzeyine saldıracağı yönündeki iddialara Irak yönetiminden yalanlama geldi. Konu ile ilgili Irak Hükümeti Resmi Sözcüsü Saad Hadisi, yaptığı açıklamada Musul ve Kerkük'e yönelik herhangi bir saldırının olmadığını söyledi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Beton pompasının altında kalan işçi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Mahkeme Meşale Tolu'nun tutukluğuna devam kararı verdi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa