Erdoğan: O elçiyi ABD'nin temsilcisi olarak görmüyoruz

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Sırbistan'da ABD ile yaşanan vize krizine dair konuştu ve 'O elçiyi ABD'nin temsilcisi olarak görmüyoruz' dedi.

10 Ekim 2017 11:21
Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Sırbistan'daki temaslarında ABD ile yaşanan vize krizine dair konuştu ve Büyükelçi John Bass'e sert tepki gösterdi.

Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandr Vuçiç'le yaptığı basın toplantısında ilk olarak iki ülke ilişkilerine değindi. Sırbistan'la ticaret hacminin 870 milyon dolar olduğunu ve yıl sonuna kadar 1 milyar dolara çıkacağını belirten Erdoğan, "İş adamlarımızın Sırbistan'da yatırım yapması için önlerini açacağız. Şu anda Türk Hava Yolları (THY) dünyada en fazla destinasyon kullanan bir havayolu haline geldi. Türkiye-Sırbistan yakınlaşmasından rahatsız olacak olanlar olacaktır. Aç kalsak, niye aç kaldınız demezler. Biz o günleri de yaşadık" şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın ABD ile vize krizine dair konuşmasından satır başları şöyle:

"Öncelikle bunu biz başlatmadık. Bu sorunun faili ABD’nin ta kendisidir. Üst düzey yöneticilerin özellikle Dışişleri Bakanımızla herhangi bir görüşme yapmaması yadırgadığım bir konudur. Ankara’daki bir büyükelçinin kalkıp da böyle bir karar alması sonra da ben bunu devletim adına aldım demesi düşündürücüdür. Eğer durum böyleyse ABD’deki üst düzey yönetimlerle bizim konuşacak bir şeyimiz yok. Öyle değil de büyükelçi bunu kendi kafasına göre aldıysa ABD üst yönetiminin o büyükelçiyi orada tutmaması gerekir. Sen Türkiye ABD ilişkilerini nasıl bozarsın demesi gerekir. Benim büyükelçim böyle bir şey yapsa bir dakika tutmam.

Bu kişinin FETÖ soruşturmasında önce gözaltına alınıp sonra tutuklanması, sonra bir kişi için daha gözaltı kararı alınması bir defa İstanbul Başkonsolosluğu’nda bir şeylerin döndüğünü gösteriyor. Bu ajanlar ABD başkonsolosluğuna nasıl sızdı? Sızmadıysa bunları buraya kim soktu. Hiçbir devlet kendisini içeriden tehdit edecek bu ajanlara izin vermez. Türkiye Cumhuriyeti de dün de söyledim bir kabile devleti değildir. Böyle bir şeye müsamaha etmemiz mümkün değildir. Bu büyükelçi şu anda veda ziyaretlerinde bulunuyor. Veda ziyaretlerini kabul etmiyoruz. ABD’nin Türkiye’deki temsilcisi olarak da görmüyoruz." (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

'Yoksullar ve ötekiler daha fazla idam cezası alıyor'

SONRAKİ HABER

Türkiye Büyükelçisi İsveç Dışişleri Bakanlığına çağırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...