07 Ekim 2017 19:28

‘Yaşar Kemal Sanat Günleri’ başladı

Adana’da düzenlenen ve Seyhan Belediyesi ile Yaşar Kemal Vakfının birlikteliğinde gerçekleştirilen 'Yaşar Kemal Sanat Günleri' başladı.

Paylaş

Adana'da "Yaşar Kemal Sanat Günleri" başladı. Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezinde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, etkinlik ile ilgi bilgi verdi. Karalar, “Günümüzde yok olmaya yüz tutmuş değerlerimizi, halk kültürünü, Anadolu insanının yaşamını derinden ve en güzel anlatan bir kalemdir Yaşar Kemal bereketli topraklarımızın bize armağanı, sarı sıcak Çukurova’yı dünyaya açan o güzel hikayelerin yaklaşık kırk ayrı dilde okunmasını sağlayan bir kalemdir. Bugün Yaşar Kemal’e dair ne yapsak, ne söylesek eksik kalacak biliyoruz. Ancak onun adına yakışan tüm çalışmaları gönlümüzce ve elimizden geldiğince destekliyoruz. Yaşar Kemal Vakfı ile birlikte yaptığımız bu çalışma da bu bakış açısının bir ürünüdür” diye konuştu.

‘ÖĞRETMENLER BULUŞMASIYLA BAŞLIYOR’

Yaşar Kemal Vakfı Başkanı Ayşe Semiha Baban ise Adana’da düzenledikleri ilk Yaşar Kemal Sanat Günlerinin öğretmenler buluşmasıyla başladığını, sürekliliğini de ancak öğretmenlerin sağlayacağını söyledi. Baban, “Vakfımızın temel bir amacı Yaşar Kemal için öncelikli bir değeri yaygınlaştırmak amacıyla; özgür ve özerk düşüncenin gelişmesine katkıda bulunmaktır. Seyhan Belediyesinin aynı doğrultudaki çalışmaları yürütme kararlılığı da övünülecek bir niteliktir. Bugün Adana’da ilk Yaşar Kemal Sanat Günleri bir öğretmenler buluşmasıyla başlıyor. Başarısını ve sürekliliğini de ancak öğretmenler sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

“Yaşar Kemal Sanat Günleri”nin bir ay sürecek etkinlikleri; 8-9 Kasım’da akademik bir panel, “Yaşar Kemal’in Çukurova’sı” fotoğraf sergisi, bir drama gösterisi, Zülfü Livaneli’nin katılımıyla, “Yer Demir Gök Bakır” filminin gösterimi, konser ve söyleşi ile sona erecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İsot: Kimisi için kış hazırlığı kimisi için geçim kaynağı

SONRAKİ HABER

'Arabuluculuk Yasası' Mecliste görüşülecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...