07 Ekim 2017 15:20

10 Ekim katliamında hayatını kaybedenler anılıyor

10 Ekim Ankara katliamında hayatını kaybedenler çeşitli kentlerde anıldı. Emek Partililer Dilan Sarıkaya ve Şebnem Yurtman'ın ailelerini ziyaret etti.

Paylaş

10 Ekim Ankara katliamında hayatını kaybedenler anıldı. Adana'da gerçekleşen programda Emek Partisi üyeleri Dilan Sarıkaya ve Şebnem Yurtman anıldı, partililer ailelerini ziyaret etti. Gökhan Gökbörü de yarın anılacak. KESK üye ve yöneticileri, Kozan da Fevzi Sert, Adıyaman Kahta'da Bilgen Parlak, Malatya'da Kasım Otur ve CHP'li gençler,Siirt'te Rıdvan Akgül, Batman Gercüş'te İbrahim Atılgan ve Veysel Atılgan, Urfa Suruç'ta Yılmaz Elmascan'ı mezarları başında andı. Yarın da Ereğli Zengen'de Gülhan Elmascan, Karaman'da Nevzat Sayan anılacak.

ANILARINI MÜCADELE EDEREK YAŞATACAĞIZ

Dilan Sarıkaya ve Şebnem Yurtman'ın ailelerini ziyaret eden Emek Partisi üye ve yöneticileri onların mücadelelerini devam ettireceklerini söylediler. Şebnem Yurtman'ın mezarı başında konuşan Emek Partisi Adana İl Başkanı Sevil Aracı, katliamda hayatını kaybeden arkadaşlarının hiç ölmemiş gibi aralarında olacaklarını söyledi. Onların anısını onların mücadelesini sürdürerek yaşatacaklarını dile getiren Aracı, aynı zamanda katliamda sorumluluğu olan herkesin cezasını çekmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

BAYRAKLARINI BIRAKTIKLARI YERDEN DEVAM ETTİRECEĞİZ

Malatya'da Kasım Otur'un mezarı başında konuşan BTS Adana Şube Başkanı Tonguç Özkan, katliamın üzerinden iki yıl geçmesine rağmen acılarının taze olduğunu belirterek "Onların bıraktığı yerden bu bayrağı; emek, demokrasi ve barış mücadelesini bu ülkede barış gelinceye kadar devam ettireceğiz" dedi. Katliamla ilgili davanın takipçisi olduklarını ifade eden Özkan, katliamın yapanların cezalandırılması ve onların arkasındaki güçlerin açığa çıkarılması için de mücadelelerini devam ettireceklerini dile getirdi.

30-40 yıllık arkadaşlarını, aile gibi oldukları insanları kaybettiklerini ifade eden Özkan, ancak onların mücadelesini sürdürmenin kendilerine güç verdiğini dile getirdi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ramazan Gökay hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Hulusi Akar ve komutanlar Suriye sınırına gitti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa