07 Ekim 2017 06:35

13 yaşındaki çocuğa ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ cezası verildi

'Cumhurbaşkanına hakaret' iddiasıyla hakkında dava açılan 13 yaşındaki A.Ş’ye, 1 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Paylaş

“Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla hakkında dava açılan 13 yaşındaki A.Ş’ye, şikayetçi Erdoğan’ın şikayetinden vazgeçmesine rağmen 1 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Facebook sayfasında yaptığı paylaşımda “Cumhurbaşkanına hakaret” ettiği iddiasıyla bir yıl önce hakkında dava açılan 13 yaşındaki A.Ş’nin görülen duruşmasında karar çıktı. İstanbul 2. Çocuk Mahkemesi’nde görülen duruşmaya çocuk A.Ş. katılmazken, müdafi Avukat Fatma Hopikoğlu duruşmada hazır bulundu. Davada müşteki olarak yer alan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şikayetinden vazgeçtiği ortaya çıktı.

Kamil Tekin Sürek'in 'Cumhurbaşkanına hakaret' yazısına ulaşmak için tıklayınız.

Duruşmada karar veren mahkeme, “Cumhurbaşkanına hakaret” suçunun sabit olduğunu ileri sürerek A.Ş’ye 3 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme cezayı “suçu alenen işlemesi” nedeniyle 3 yıl 6 aya çıkardı. Mahkeme, A.Ş’nin 15 yaşını doldurmamasını göz önünde bulundurarak verdiği cezayı yarı oranında indirerek 1 yıl 9 aya düşürdü.
 
Mahkeme, A.Ş’nin yıl içinde aynı suçu işlememesi şartıyla cezayı erteledi.

EMEK GENÇLİĞİ: 13 YAŞINDAKİ ÇOCUKLA UĞRAŞIYORLAR

Emek Gençliği, 'Cumhurbaşkanına hakaret' iddiası ile hakkında dava açılan 13 yaşındaki A.Ş'ye 1 yıl 9 ay hapis verilmesine tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından yaptığı yorumla 'Cumhurbaşkanına hakaret' ettiği ileri sürülen A.Ş'nin görülen davasında sonuç çıktı. A.Ş. bundan 1 yıl önce Terörle Mücadele Polislerinin evine yaptığı baskınla gözaltına alınmış, savcılıkta ifade vermiş, yaşı küçük olduğu gerekçesiyle serbest bırakılmıştı.

Emek Gençliği, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, "Gençliği bu baskılara, sindirme politikalarına karşı mücadeleye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Emek Gençliği'nin açıklaması şöyle:

"13 yaşındaki A.Ş.'ye Facebook hesabından "Cumhurbaşkanına hakaret" ettiği gerekçesiyle 1 yıl 9 ay hapis cezası verildi!

Burada sosyal medya hesaplarının 9 aydır polis takibinde olduğu ortaya çıkmıştı. A.Ş.'nin sosyal hesaplarının takibi ise 'gizli bir kullanıcı' ihbarıyla başlıyor.

A.Ş.'ye 3 yıl ceza verildi, 'suçun alenen işlenmesi' sebebiyle ceza 3 yıl 6 aya çıkarıldı, A.Ş. 15 yaşından küçük olduğu için ceza yarı oranında indirilerek 1 yıl 9 aya düşürüldü.

'DEMOKRASİ NE HALE GELDİ...'

13 yaşında bir çocuğun evi 'Erdoğan, gör bu vahşeti, elbet hesabı sorulacak...' şeklinde bir yorum yaptığı iddiasıyla  'Terörle Mücadele' polislerince basılıyor! Bu ülkenin Cumhuriyet Savcısı, Hakimi gözünü kırpmadan 13 yaşındaki bir çocukla uğraşıyor, çocuk istismarcılarının almadığı ceza 'hakaret' gerekçesiyle çocuklara reva görülüyor! Çocukların psikolojisi de cabası! Benzer suçlamalarla 15-16 yaşındaki çocukların tutuklandığını, polisin liselerden öğrencileri göz altına aldığını biliyoruz. Hakaret bile olmayan ifadelerle çocukların geleceği karartılıyor. İktidar partisi Genel Başkanı'nın eleştirilmesine tahammül yok. Hakaret bahanesiyle muhalefet bastırılmak isteniyor. Bugün hala kaç kişinin bu suçlamadan dolayı tutuklu veya hükümlü olduğuna dair net bir açıklama yapılmıyor! AİHS kararlarına, Anayasaya aykırı bu 'suç' ses çıkaranları susturmak adına mahkemelerce kullanılıyor. Ülkede demokratik siyasetin, demokrasinin ne hale geldiğinin göstergesidir bu durum.  

Emek Gençliği olarak Cumhurbaşkanına hakaret gibi dayanaksız bir suçlamayla muhalefetin susturulma çabasına karşı çıkıyoruz! Bu 'suç'tan tutuklu ve hükümlü bulunanların salıverilmesini talep ediyoruz! Hiç bir çocuk böyle bir suçlamayla geleceğinden edilemez! Gençliği bu baskılara, sindirme politikalarına karşı mücadeleye çağırıyoruz!" (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mersin'de Fabrika atıkları denizin rengini değiştirdi

SONRAKİ HABER

Meteoroloji ‘ölçümleri iyi yapma’ gerekçesiyle ağaç kesti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...