05 Ekim 2017 07:05

Erdoğan: Makama gelirken iyi, boşaltmak niye sorun oluyor?

İran dönüşü uçakta açıklamalar yapan Erdoğan, Melih Gökçek dahil belediye başkanlarının istifasının isteneceği iddialarına ilişkin konuştu.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran gezisi dönüşünde uçakta açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifasını isteyeceğine dair iddialara ilişkin "Bir makama getirilirken her şey iyi güzel, ama benim metal yorgunluğu olarak dediğim durumlarda makamı boşaltılmasının istenilmesi niye yadırganıyor?" ifadesini kullandı.

Erdoğan, "Kaldı ki istifa ya da görevden ayrılma, bu davada bir sorun olarak görülmemelidir. Nitekim, birçok arkadaşımız daha önce birçok görevlerini bırakmışlar, sonra başka görevler almışlardır. Ama dava olarak görmez de, hasbi değil hesabi davranırsan; ‘Benim şanım var şerefim var’ dersen, kusura bakma ama, partinin şerefi herkesin şerefinin şanının çok daha önündedir" şeklinde konuştu.

Erdoğan, kaç belediye başkanının istifasının isteneceğine dair bir rakamın belirlenmediğini söyledi.

'GÖKÇEK'TEN İSTİFA RESTİ' İDDİASI

Aydınlık'ta yer alan habere göre Melih Gökçek'in istifa etmek istemediği ve AKP'lilere "İstifa ederim ama belediye başkanlığından değil partiden" diyerek rest çektiği iddia edildi. Gökçek'in 2019'a kadar başkanlığa bağımsız devam edebileceği öne sürülüyor.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM: #DİRENMELİH

Melih Gökçek tartışmaları siyasi gündemin en sıcak konusunu oluştururken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'nın aktif olarak kullandığı sosyal medya da boş durmadı.

Twitter kullanıcıları #direnmelih etiketiyle Melih Gökçek'e kinayeli çağrılarda bulundu. Mesajlardan bazıları şöyle:

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TGS’den gazetecilerin güvenliği için 16 madde

SONRAKİ HABER

Şakran'da soruşturma yapılmadan hüküm verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...