04 Ekim 2017 04:36

NBA, All-Star formatını değiştirdi

NBA, 2017/18 sezonuyla birlikte All-Star maçı formatını değiştirdiğini duyurdu. Artık Batı-Doğu karmaları karşılaşmayacak.

Paylaş

NBA, 2017/18 sezonu öncesi All-Star formatını değiştirdi. Bundan sonra Doğu ve Batı karmaları değil halk oyuyla belirlenecek 2 kaptanın seçeceği takımlar karşılaşacak.

Oyuncular seçimlerini her iki konferanstan belirlenen 24 oyuncu içerisinden yapacak.

İlk beşte yer alacak isimler, taraftarlar, oyuncular ve medya oylamasının ortalamasıyla şekillenecek. Bu ortalamada taraftar oyunun yüzde 50, oyuncu oyunun yüzde 25, medya oyunun yüzde 25 payı olacak. Geri kalan 7’şer kişi ise koçlar tarafından belirlenecek. Kaptanlar, takımlarını 24 kişilik bu havuzdan seçecek.

Geçtiğimiz yıl Doğu Konferansı’nda LeBron James, Batı Konferansı’nda ise Stephen Curry en çok oy alan isimler olmuştu.

Los Angeles’taki 2018 All-Star maçı 18 Şubat’ta oynanacak. Maça ilk beşte başlayacak oyuncuların 18 Ocak’ta, yedeklerinse 23 Ocak’ta duyurulacağı belirtildi.

ORTAK KARAR

All Star formatındaki değişikliğin lig yönetimi ve Oyuncular Birliği tarafından ortak kararla yapıldığı bildirildi. Lig, bir süredir eski heyecanını kaybeden All-Star'ı canlandırmayı hedefliyordu.

Oyuncular Birliği Başkanı Chris Paul, “Oyuncuların ve ligin All-Star maçını geliştirmek için yaptıkları beni çok heyecanlandırdı. Los Angeles’ta eğlenceli bir şov sunmak için sabırsızlanıyoruz” dedi.

KOÇ SEÇİMİ AYNI

Koçlar, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi belirlenecek. Yani All-Star maçına iki hafta kala, konferansında lider olan takımın koçu All-Star maçında yer almaya hak kazanacak. Geçtiğimiz yılki takımları çalıştıran Golden State Warriors’tan Steve Kerr ve Boston Celtics’ten Brad Stevens bu yıl seçilemeyecek.

ALL-STAR TARİHİ

NBA’de All-Star maçları 1950/51 sezonundan bu yana düzenleniyor. Genel toplamda Doğu’nun Batı’ya karşı 37-29’luk üstünlüğü olsa da 2000’lerin başından bu yana tablo tersine dönmüş durumda. Batı bu dönemde 18 maçta 12 galibiyet aldı. Son 7 maçın da 6’sını Batı kazandı. 2018 All-Star maçı, Batı’yla Doğu’nun karşılaşmadığı ilk All-Star olacak. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

TDK anketinde drone'un Türkçe karşılığı 'uçangöz' seçildi

SONRAKİ HABER

Fransa'da tartışmalı terörle mücadele Ulusal Meclisten geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...