02 Ekim 2017 04:58

NFL’de ırkçılık ve eşitsizliğe karşı protestolar sürüyor

ABD'de sporcuların eşitsizliğe karşı eylemleri sürüyor. Sporcular, 'Sahip olduğumuz platformu sesini duyuramayanlar için kullanacağız' diyor.

Paylaş

ABD’de ırkçılığı, eşitsizliği ve Donald Trump yönetimini protesto eden sporcuların eylemleri devam ediyor. Ulusal Amerikan Futbolu Ligi’nde (NFL) dün Trump’ın aksi yöndeki çağrısına karşı birçok sporcu milli marş protestolarını sürdürdü. Ancak önceki haftaya göre daha az eylem vardı.

SAN FRANCISCO 49’ERS: SESİNİ DUYURAMAYANLAR İÇİN...

Geçtiğimiz yıl eylemi başlatan Colin Kaepernick’in eski takımı San Francisco 49’ers oyuncularının yaklaşık yarısı Arizona’daki maçta milli marşa diz çökerek eşlik ederken ayaktaki takım arkadaşları da ellerini onların omuzlarına koydu.

San Francisco 49’ers’tan yapılan açıklamada “Takımımızın üyeleri bir yıldan uzun süredir ülkemizdeki baskıları ve toplumsal adaletsizlikleri protesto ediyor. Tüm oyuncular, diz çökme ya da yumruk kaldırma eylemlerine fiilen katılmasa da hepimiz olumlu bir değişim istiyoruz. Bugün takımımız birliğimizi yeni bir yolla kamuoyuna göstermek istedi. Bir NFL takımının üyeleri olarak bulunduğumuz platformu ve ifade özgürlüğümüzü sesi duyulmayanlar için kullanıyoruz” denildi.

Colin Kaepernick, geçtiğimiz yıl eylemlere başladığında 49’ers’ın açıklamasına benzer şekilde “Sesini duyurma şansı olmayanlara yapılanları gördüm. Ben sesimi duyurabilecek bir pozisyondayım ve bunu, böyle bir imkanı olmayanlar için kullanmaya devam edeceğim” demişti.

NEWTON’DAN ‘1968’ GÖNDERMESİ

Carolina Panthers’tan Cam Newton ise New England Patriots maçındaki touchdown’ını 1968 Olimpiyatları’nda John Carlos ve Tommie Smith’i hatırlatır şekilde sıkılı yumrukla kutladı.

Miami Dolphins-New Orleans Saints maçında, Dolphins’ten Julius Thomas, Michael Thomas ve Kenny Stills, marş sırasında diz çöktü. Buffalo Bills ve Detroit Lions’tan da birkaç oyuncu protestolara katıldı. New Orleans Saints takımı da milli marş öncesi diz çöktü ancak marş sırasında ayağa kalktı.

BALTIMORE’DA ISLIKLAR

Baltimore Ravens-Pittsburgh Steelers mücadelesi öncesi milli marş sırasında diz çöken Baltimore’lu futbolcuların, tribündeki bir gruptan tepki gördüğü dikkatlerden kaçmadı. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kur'an kursundaki istismarı, 'şakalaşma' diye geçiştirmişler

SONRAKİ HABER

Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 2 Ekim 2017 Pazartesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa