30 Eylül 2017 04:15

ABD’de milli marş protestoları sonrası ölüm tehditleri

ABD'de ırkçılığı ve Trump yönetimini hedef alan sporcuların milli marş protestoları, desteğin yanı sıra ölüm tehditleriyle de karşılaşıyor.

Paylaş

ABD’de sporcuların ırkçılığa, ayrımcılığa, polis şiddetine ve Başkan Donald Trump yönetimine karşı devam ettirdiği “milli marş sırasında diz çökme” eylemleri yayılırken bazı oyuncular da ölüm tehditleriyle karşılaşıyor.

“Eğer taraftarlar oyuncuların eylemini kendilerine yönelik bir saygısızlık olarak algılıyorsa maça gelmek zorunda değiller” diyen NFL’de Tennessee Titans forması giyen Delanie Walker, ölüm tehditleri aldığını açıkladı.

Walker ve Titans ekibinin geri kalanı geçtiğimiz pazar günü Nashville’de Seattle Seahawks’la yaptıkları maç öncesi milli marş seremonisine çıkmayarak soyunma odalarında beklemişti.

Walker, eylem sonrası kendine ve oğluna yönelik ölüm tehditleri geldiğini belirterek “Beni ve oğlumu hedef alan ırkçı ve şiddet içerikli sözler sadece bu ülkenin bölünmüş ve nefret söylemiyle dolu olduğunu bir kez daha hatırlatmaya yarıyor” dedi.

Walker, “Bu nefret benim farklı toplumsal gruplara ulaşma, muhalif sesleri dinleme ve Silahlı Kuvvetler’de her gün canını riske atan erkek ve kadınları onurlandırma çabalarıma katkıda bulunmaktan başka bir işe yaramaz” ifadesini kullandı.

ŞARKICI LINSEY DE TEHDİT EDİLDİ

Walker, Nashville’deki maç sonrası ölüm tehditleri alan tek isim değil.

Milli marşı okurken diz çökerek eyleme katılan Şarkıcı Meghan Linsey de Tenessean’a yaptığı açıklamada maruz kaldıklarına değinerek “Büyük bir endişeyle yatağımdan kalkıyorum ve yemek yiyip uyumada zorlanıyorum ama onun dışında iyiyim. Doğru şeyi yaptığımı düşünüyorum. Pişman değilim” demişti. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

City'nin golcüsü Sergio Agüero trafik kazası geçirdi

SONRAKİ HABER

Velilerden 'çocukları cuma namazıyla fişliyorlar' tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...