30 Eylül 2017 10:40

Berat Albayrak 'mağdurum' dedi

Bakan Berat Albayrak, Redhack belgeleri sebebiyle yargılanan 3'ü tutuklu 6 gazetecinin davasına 'mağdur' sıfatıyla müdahil olma talebinde bulundu.

Paylaş

Redhack’ın geçen yıl eylül ayında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a ait kişisel mailindeki bilgileri ele geçirip yayımladığı ve bu bilgileri haberleştirdikleri için tutuklanan 3 gazetecinin 24 Ekim’de görülecek davanın duruşması öncesi Bakan Albayrak, mağdur sıfatıyla müdahil olma talebinde bulundu.

Kanun hükmünde kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Haber Ajansının (DİHA) Haber Müdürü Ömer Çelik, Diken’in Eski Editörü Tunca Öğreten, BirGün Gazetesi Çalışanı Mahir Kanaat “örgüt üyeliği” suçlamasıyla tutuklanmıştı. Görülecek dava öncesi İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesine mağdur sıfatıyla başvuran Bakan Berat Albayrak, açılan kamu davasına avukatları aracılığıyla müdahil olma talebinde bulundu.

‘MADDİ VE MANEVİ TAZMİNAT TALEBİ’

Verilen dilekçede şu ifadelere yer verildi: “Sayın mahkemenizin yukarıda bilgileri verilen dosyasında, sanıklar hakkında 20/12/2016 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğüne mail yoluyla yapılan ihbarda özetle; Türkiye Cumhuriyeti Devleti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın mail hesabını REDHACK adı verilen Marksist Sol görüşlü terör örgütleri ile irtibatı olan kişi ve kişilerin ele geçirdiği, yaklaşık 20GB büyüklüğündeki maillerin terör örgütleri ile bağlantılı basın yayın organlarında yayınlanmaya başladığı gerekçesiyle başlatılan soruşturmada, TCK md.244/2, 244/4,Sistemi engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme 220/6,Suç işlemek amacıyla örgüt kurma314/2 Silâhlı örgüt suçunu işlediği sabit olup açılan davada; sanıklar hakkında şikayetçiyiz, davada müdahale talebimiz bulunmaktadır.
Açılan kamu davasına müdahil olarak kabulümüzü, maddi ve manevi tazminata ilişkin şahsi haklarımızın saklı tutulmasını saygıyla arz ve talep ederiz.” (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

Berberoğlu: Son çarem AİHM’ye başvurmak

SONRAKİ HABER

Bilal Erdoğan: Biz niye bu gavurların peşindeyiz?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...