29 Eylül 2017 16:28

Almanya'dan Can Dündar açıklaması: Bu ülkede mümkün değil

Almanya'dan Türkiye’nin Can Dündar’la ilgili kırmızı bülten ve iade talebine yanıt: Bu tür bir emrin Almanya’da dikkate alınacağını hayal edemiyorum

Paylaş

Türkiye’nin gazeteci Can Dündar’la ilgili kırmızı bülten ve iade talebine ilişkin açıklama yapan Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schäfer, Dündar hakkında bir yakalama emrinin Almanya’da mümkün olamayacağını söyledi.

Türkiye, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı verilen gazeteci Can Dündar ile ilgili kırmızı bülten ve iade talebinde bulunmuştu. Almanya’dan Türkiye’nin bu talebine ilişkin açıklama geldi. Almanya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Martin Schäfer, Dündar hakkında uluslararası bir yakalama emrinin boşuna olacağını düşündüğünü ifade etti.

DW Türkçe’de yer alan habere göre Schäfer, “Bu tür bir yakalama emrinin Almanya’da dikkate alınacağını ve sonucunda da Sayın Dündar’ın tutuklanacağını hayal edemiyorum” dedi.

Can Dündar aynı gün hem Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmiş hem de hakkında kımızı bülten ve iade talep edilmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Neolotik’ten kalma höyüklerden yol geçti

SONRAKİ HABER

Hindistan’da Paleolitik Dönem yapıları bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...