28 Eylül 2017 17:19

Nobel'e aday gösterilen Can Dündar'a kırmızı bülten talebi

Can Dündar aynı gün hem Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildi, hem de hakkında kırmızı bülten ve iade talep edildi.

Paylaş

Almanya'da bulunan Cumhuriyet gazetesi eski genel yayın yönetmeni Can Dündar aynı gün hem Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildi, hem de hakkında kırmızı bülten ve iade talep edildi.

Oslo Barış Araştırmaları Enstitüsü, 2017 Nobel Barış Ödülleri için kendi listesi açıkladı. Beş adayın bulunduğu listenin üçüncü sırasında Cumhuriyet gazetesi ve Can Dündar birlikte yer aldı.

Öte yandan Cumhuriyet gazetesinin haberine göre gazeteci Dündar hakkında kırmızı bülten ve iade talep edildi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü 'terör' soruşturmasında hakkında yakalama kararı verilen gazetenin eski genel yayın yönetmeni Dündar için kırmızı bülten çıkarılma ve iade talebinde bulunuldu.

Başsavcılığın yürüttüğü soruşturmada Dündar 24 Nisan 2016'da Diyarbakır'da düzenlenen bir konferansta yaptığı konuşmada 'terör örgütü propagandası yapmak'la suçlanıyor.

Soruşturma kapsamında Başsavcılığın talebi üzerine Dündar hakkında 'yakalama' kararı çıkarttı. Karar doğrultusunda yapılan aramada, Dündar’ın Türkiye'de kayıtlı adresinde bulunmadığı ve Almanya’da olduğu tespit edildi. Başsavcılık, bunun  üzerine Dündar ile ilgili 'kırmızı bülten' ve 'iade talepnamesi' düzenleyerek, Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğüne gönderdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Karabağ'a giden 4 yazar, gazeteci hakkında tutuklama kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...