28 Eylül 2017 12:44

Avcılar Belediyesi işçileri 1 yıldır düzenli ücret alamıyor

Avcılar Belediyesinde çalışan yaklaşık 400 işçi son bir yıldır ücretlerini düzenli alamıyor. Geçim sıkıntısı yaşayan işçiler tepkili.

Paylaş

Avcılar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünde çalışan yaklaşık 400 işçi son bir yıldır düzenli ücret alamıyor. 2 aylık ücretlerini alamadıkları için temmuz ayında iki hafta iş bırakma eylemi yapan işçiler, grev sonucu ücretlerinin bir kısmını almışlardı. Çoğu Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Sendikasına üye olan işçiler, belediyenin kendilerini sürekli oyaladığını dile getiriyor.

Üç yıldır belediyede çalıştığını belirten Kemal Uzun, “3. çocuğum doğacak. Geçimimizi sağlayamıyoruz. Birikmiş faturaları ödeyemiyoruz” dedi.
Üç çocuğu bulunan Tayyar Güzel de “Maaşlar düzenli ödenmemesine rağmen çalışmaya mecburuz. Belediye artık bu duruma son versin. Birikmiş kira ve faturalarım var. Geçinmekte zorlanıyoruz, hakkımız olan maaşlarımızı istiyoruz” diye konuştu.

İşçilerin her akşam şantiye alanında dolaştığını ve çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamadığı için evine gidemediğini ifade eden Belediye-İş Sendikası İstanbul 2 No’lu Şube Mali Sekreteri Savaş Doğan ise, işçilerin psikolojisinin bozulduğunu söyledi. İki kez iş bırakma eylemi gerçekleştirdiklerini hatırlatan Doğan, “İşçi aileleri Ankara’ya yürümek istedi, fakat belediye söz verdiği için bundan vazgeçtiler. Fakat biz iyi niyet göstergesinde bulunurken, belediye verdiği sözleri yerine getirmiyor” dedi. (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

Bilecik ve Lüleburgaz’da işçi sağlığı eğitimleri düzenlendi

SONRAKİ HABER

Suriye görüşmelerinde 8’inci tur hazırlığı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...