CHP'nin İBB başkanlığı adayı İmamoğlu oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde yarın yapılacak İBB Başkanlığı seçiminde CHP'nin adayı Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu.

27 Eylül 2017 08:30
Paylaş

Şerif KARATAŞ
İstanbul

Kadir Topbaş’ın 22 Eylül’de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı (İBB) görevinden istifa etmesinin ardından, başkanlık koltuğuna kimin oturacağı merak ediliyor. Yarın İBB Meclisinde yapılacak seçimle koltuğa oturacak isim belli olacak.

AKP adayını seçim gününe kadar açıklamazken, CHP adayını bugün yaptığı basın toplantısıyla tanıttı. CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, CHP İstanbul milletvekilleri, İBB Eski Belediye Başkanı Nurettin Sözen, belediye başkanları, Parti Meclis üyeleri, ilçe başkanları, gençlik ve kadın temsilcilerinin katılımıyla yaptığı basın açıklamasıyla CHP’nin adayını açıkladı.

CHP’NİN ADAYI İMAMOĞLU

CHP’nin adayı Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu. Basın açıklamasında konuşan Ekrem İmamoğlu, “Hangi partiden olursa olsun belediye meclisimizin bütün üyelerini artık İstanbul’u, İstanbullularla birlikte, İstanbul’dan yönetme iradesini ortaya koymaya davet ediyorum” dedi. Şeffaf ve halka hesap verme prensibine, vicdana ve adalete dayalı bir yönetim anlayışı vadettiğini anlatan İmamoğlu, özenli bir yönetim göstereceğini söyledi. Kadir Topbaş’ın istifa ettirildiğini anlatan Cemal Canpolat, “Genel Başkanımızın Ankara’dan İstanbul’a başlattığı herkes için adalet yürüyüşünün ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı” dedi. Topbaş için de adalet istediklerini anlatan Canpolat, Ekrem İmamoğlu’nun Saadet Partisi, MHP’nin tabanı, HDP ve sol, sosyalist  diğer yapılar ile AKP içinde adalet arayanların adayı olduğunu savundu.

NE OLMUŞTU?

AKP’li Kadir Topbaş 22 Eylül’de istifa etmişti. 5 imar değişiklik dosyasını Topbaş’ın veto etmesine karşın, AKP’li Belediye Meclisi üyelerinin oylarının geçmesi üzerine Topbaş’ın istifa ettiği kulislere yansımıştı. Kulislere yansıyan bir diğer gelişme ise 15 Temmuz darbe girişiminin olduğu gün Topbaş’ın ABD’de olması, damadının ‘FETÖ’den tutuklandıktan sonra tartışmalı şekilde serbest bırakılması ve ardından tekrar tutuklanması idi. AKP koltuğa oturacak aday için AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla toplantı yaptı. İddialara göre Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal aday gösterilecek. İBB Meclisinde toplam 309 üye bulunuyor. AKP’nin 179, CHP’nin 127, MHP’nin 2 üyesi var. Bağımsız üye sayısı ise 1.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

İklim değişikliği, 'şeytan sıcakları'nı normalleştirecek

SONRAKİ HABER

'Abdullah Gül, Babacan'ı cumhurbaşkanı adayı yapacak'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...