26 Eylül 2017 11:05

Tur Yıldız Biçer İhsan Şenocak'a cımbız ve pantolon gönderdi

CHP'li Tur Yıldız Biçer, 'Kızınız pantolonla dolaşırken yüreğiniz parçalanmıyor mu?' diyen İhsan Şenocak'a cımbız ve kadın pantolonu gönderdi.

Paylaş

Geçtiğimiz günlerde bir camide verdiği vaaz sırasında pantolon giyen, kaş aldıran kadınlar için sarfettiği sözler nedeniyle basında ve soyal medyada büyük tepki toplayan İhsan Şenocak’a Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer cımbız ve kadın pantolonu gönderdi.

CHP’li vekil Biçer, İhsan Şenocak’ın; "Yani kızın şu sokaktan geçip de okula pantolonla giderken yüreğin parçalanıyor mu senin? 18 yaşında kaşını aldıran kızın üniversiteye giderken o halde, yüreğin parçalanmıyorsa vallahi kıyamet günü cehennem seni parçalayacak. Allah'ın emanetini ne hale getirdin? Sevindin üniversiteyi kazanınca; ODTÜ'ye, Boğaziçi'ye gidince sevindin. Doktor olacak, mühendis olacak, 5 milyar aylık alacak, arabaya binecek, eşine mecbur olmayacak, mahkûm olmayacak... Peki, onlara sevindin; kot pantolonuyla erkeklerin bakışı arasında kızın yürüyor, delikanlılar arkasına takılmışlar, arkasından gidiyorlar. Yavrunu cehenneme attın cehenneme” ifadelerinin kabul edilemez olduğunu belirterek, İhsan Şenocak hakkında önce suç duyurusunda bulunup ardından da bir kadın pantolonu ve bir cımbız alarak İhsan Şenocak’a gönderdi. 

'BUNLARIN ZİHNİYETİ BOZUK!'

CHP’li vekil, Şenocak ile ilgili yaptığı açıklamada; “Kızlarımız kot pantolon giyince yüreği parçalanan ama el kadar çocuklara tecavüz edilince sesi çıkmayan din istismarcısının toplumu karanlığa sürüklemesine ve Şenocakgillerin zihniyetinin kız çocuklarımızın geleceğini karartmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Kullandığı sözleriyle Ensarcı zihniyetin devamı olduğunu ayan beyan ifade etmekten kaçınmayan Şenocak, neden 50-60 yaşındaki adamlarla evlendirilen kız çocuklarına uzaktan bakıyor da tek kelime söylemiyor? Neden Kur’an kursunda kemerle dövülen çocuklarla ilgili konuşmuyor? Neden şiddete maruz kalan-öldürülen kadınları gündemine almıyor? Ensar’da, tarikat yurtlarında tecavüze uğrayan kzı çocukları için neden kürsüye çıkıp da vaaza vermedi? Neden Aladağ’da tarikat yurtlarında ölen çocuklar için kürsüye çıkıp vaaz vermedi?Neden yüreğinin sesi titremedi?

Kadınların kaşlarını almasını sorun haline getiriyorsun da saçını sakalını cımbızla düzeltirken, kendisi için uygun gördüğü, kendisine hak kişisel bakımı kadınlara neden hak görmüyor?

Neden mi? Çünkü bunların zihniyeti bozuk. Çünkü bunların merhameti falan yok. Bunların zihniyeti terör kadar kirli, terör kadar tehlikeli.” İfadelerini kullandı. 

Biçer, “TCK Madde 122 uyarınca Nefret ve Ayrımcılık, TCK Mad. 125 uyarınca hakaret ve TCK Mad. 216 uyarınca halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama, Anayasa Mad. 10 ve 90’a aykırılıktan Şenocak hakkında suç duyurusunda bulundum. Çocuklarımızı okutmak, onların geleceğine destek olmak her annenin ve babanın görevi olmakla beraber biz siyasilerin de ayrıca görevi ve sorumluluğu altında. Ülkemizin içinde bulunduğu sosyo-ekonomik, ve kültürel durumu göz önünde bulundurduğumuzda özellikle kız çocuklarımızın eğitim oranında ciddi bir sayısal azlığın söz konusu olduğu yadsınamaz bir gerçek. Kız çocuklarımızın yaşantılarını modern dünyaya göre kurabilmesi, eğitim-öğretim hayatına devam edebilmesine ve öğrenimlerinde başarıyı yakalayabilmesine bağlıdır. Bu da ailenin ve çevrenin desteğine bağlı. Fakat söz konusu din istismarcısı “dinî söyleşi” adı altında kız çocuklarının babalarına yaptığı konuşmasında, babaları kışkırtmaya çalışmış hatta ve hatta kız çocuklarımızın babalarını alenen şiddete teşvik etmekten sakınmamıştır. Bu nedenlerle suç duyurusunda bulunma gerekliliği doğdu. Ve ayrıca kız çocuğu pantolon giyince içi parçalanan Şenocak’a bir pantolon ve bir cımbız gönderdim. İçi parçalanmasın. Kendisi giysin içi rahatlasın.” dedi.

'TEDAVİ OLSUN'

“Şenocak’a bir de önerim var” diyen CHP’li Milletvekili, “din istismarcılığı yapan Şenocak’a bir kadın mucit olan PatriciaBath tarafından bulunan lazer ile katarakt tedavisini kullanarak modern dünyayı görmesini, bulunduğu karanlık dünyadan kurtularak halkı kışkırtmaktan vazgeçmesini, insanlığa yararlı işler yapmasını tavsiye ediyorum.” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Asansörle duvar arasına sıkışan tamirci hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Avukat Bahri Belen Cumhuriyet davasını değerlendirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...