25 Eylül 2017 11:40

Türk Dişhekimleri Birliği’nden AKP’li Yavuz’a tepki

Türk Dişhekimleri Birliği (TDB), AKP Milletvekili Ali İhsan Yavuz’un 'diş macunun içindeki florür insanları koyun gibi yapıyor' sözüne tepki gösterdi.

Paylaş

Türk Dişhekimleri Birliği (TDB), AKP Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz’un “Diş macununun içinde bulunan florür, insanları koyun gibi yapıyor” açıklamasına tepki gösterdi.

Açıklamada, milletvekili Yavuz’un, "Halk Sağlığını" tehdit eden sorumsuz ifadelerinin düzeltilmesinin amaçlandığı ifade edildi.  Sağlık alanında hiç bilgisi olmayan birinin, milletvekili olmanın verdiği özgüvenle böyle bir açıklama yaptığının dile getirildiği açıklamada “Bu konuda sadece 'internet entelektüeli olan zat' büyük bir halk sağlığı tehdidi oluşturmaktadır” denildi.

Açıklamada, çürükleri önlemek amacıyla kullanılan oral florür kaynaklarının toksik dozda florür içermediğine ve güvenli olduğuna işaret edildi. Diş hekimlerinin flor uygulamalarında gereken önlemleri alacak eğitim ve beceriye sahip olduklarına dikkat çekilen açıklamada, “Dişhekimlerinin önerdiği uygun miktarlarda kullanılan florürün insan sağlığı üzerine hiçbir yan etkisi yoktur” denildi.TDB’nin bu yaklaşımını, güncel araştırmaların güvenirliğinin en yüksek derecede kanıtlandığı meta analizlere ve kılavuzları içeren araştırma sonuçlarına dayandırdığı kaydedilen açıklamada, milletvekilinin “internetten bulduğu" güvensiz bir bilgiyi bilimsel süzgeçten geçirmeden gerçeklik sanmasının sığlığı ile halk sağlığını tehdit eden ifadeleri bu kadar rahat söyleyebilmesinin, sorumsuzluk olduğuna vurgulandı. Sağlık Bakanlığının okullarda başlattığı koruyucu ağız diş sağlığı çalışmaları ile çelişen bu açıklamanın, AKP milletvekili Yavuz’un kendi hükümetinin sağlık politikaları hakkında dahi bilgisinin bulunmadığını gösterdiği ifade edilen açıklamada, halkın sadece ağız sağlığını değil aynı zamanda genel sağlığını da tehdit eden açıklamayı yapan milletvekilinin bir özür açıklaması yapması istendi.

Açıklamada, Sağlık Bakanlığı'na konu hakkındaki bilimsel gerçekleri kamuoyuna açıklaması çağrısı yapıldı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ankara Valiliği tüm Kızılay'ı yasakladı!

SONRAKİ HABER

Macron, senato seçiminde umduğunu bulamadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...