23 Eylül 2017 12:27

İş bulamayınca sözleşmeli er oldu, yaşamını yitirdi

Hakkari'de askeri üsse açılan ateş sonucu yaşamını yitiren 25 yaşındaki Sercan Fidan'ın iş bulamadığı için sözleşmeli er olduğu ortaya çıktı.

Paylaş

Hakkari’de Tekeli Üs bölgesine açılan ateş sonucu 25 yaşındaki sözleşmeli er Sercan Fidan ve 1 sivil işçi yaşamını yitirdi, 2 askeri personel yaralandı. Havan topu, roket ve doçka silahlarının kullanıldığı saldırıda yaşamını yitien sözleşmeli er Sercan Fidan’ın ölüm haberi, Edirne'nin Meriç İlçesi Küplü beldesindeki ailesine verildi.

Oğlunun ölüm haberini alan Refik ve Zeynep Fidan çifti sinir krizleri geçirdi, amcası İbrahim Fidan, başka iş bulamayan Sercan Fidan'ın son bir kaç yılda sözleşmeli er olmaya çalıştığını söyledi.

İbrahim Fidan, "En son Ramazan Bayramı'nda geldi o zaman görüştük daha sonra sözleşmeli er oldu. Nisan ayında Isparta'ya gitti. Sonrada Hakkari'ye ataması oldu. Sercan'ın şehit olduğunu önce sosyal medyadan gördüm. Küplü'de iş imkanı olmadığı için sözleşmeli er olmak istiyordu. Birkaç yıldır olmak istedi, Nisan ayında oldu. Çok yazık artık bu terör bitsin, başkasının canı yanmasın. Çok hızlı bir çocuktu, yazık oldu."

Sercan Fidan'ın cenazesi Edirne'nin Meriç ilçesine bağlı Küplü beldesinde toprağa verilecek. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü çalışanı 16 kişi ihraç edildi

SONRAKİ HABER

Saya işçileri Adana’da derneklerinin açılışını yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...