20 Eylül 2017 21:15

Saha içi, saha dışı

Haftanın spor gündemi

Paylaş

Hazırlayan: Şiar Argın

Löw Irkçı Taraftarlara Sert Çıktı

2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde Prag’da oynanan Çekya-Almanya maçında bir grup Alman taraftarın Nazi sloganları atması Almanya’nın gündemini meşgul etmeye devam ediyor.
Avrupa stadyumlarına girişlerde belirli kriterlerin konulması gerektiğini vurgulayan Grindel, ‘’Hep beraber Avrupa federasyonları olarak bilet temininin daha fazla kontrollü bir şekilde olmasını sağlamak için çalışmalıyız.’’ açıklamasını yaptı.
Öte yandan Prag’da oynanan maçta aşırı sağcıların Nazi tezahüratlarına sert tepki veren Almanya Milli Takımı›nın teknik direktörü Joachim Löw, yapılanların Almanya için utanç verici olduğunu söyledi.
Dünkü basın toplantısında konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Löw, “Çok öfkeliyim. Bazı taraftarlar ülkemiz adına utanç verici davranışlarını sergilemek için uluslararası bir futbol maçını kullandılar.” dedi.
200 kadar holiganın yaptıklarını hazmedemediğini söyleyen Löw, “Biz orada düşük seviyeli ve adice hareket edenlerin milli takımı değiliz.’’ ifadelerini kullandı.
 

Rio 2016 Hakkında Rüşvet Soruşturması 

Brezilya’da, Rio’nun 2016 Yaz Olimpiyatları’na ev sahibi seçilmesi süreciyle ilgili yürütülen “Haksız Oyun” soruşturmasında, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (UOK) üyelerine rüşvet verildiğini kanıtlayan yeni bağlantılar bulunduğu bildirildi.
Ulusal basındaki haberlere göre, ülkede yürütülen “Araba Yıkama Yolsuzluğu” operasyonunun da savcılarından olan Fabiana Schneider, Fransız makamlarıyla iş birliği yapılan soruşturmada, Rio de Janeiro yönetiminin kamu hizmetleri için dış kaynaklı bir şirketle imzaladığı sözleşmeler ile UOK üyelerine rüşvet olarak ödenen 2 milyon dolar arasında bağlantı olduğunu belirtti.

 

NBA’in En İyi Oyuncuları Açıklandı

20 Ekim Cuma günü başlayacak olan NBA heyecanına kısa bir süre kalmışken Sports Illustrated, ligdeki en iyi oyuncuları sıraladı. Yeni sezon öncesi Cleveland’dan ayrılan ve Boston’a takas olan Kyrie Irving’in ilk 10’a girememesi ve Draymond Green’in 10. sırada olması oldukça tepki çekti. 
10) Draymond Green (Golden State Warriors)
9) Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks)
8)Anthony Davis (New Orleans Pelicans)
7) Chris Paul (Houston Rockets)
6)Russell Westbrook(Oklahoma City Thunder)
5)James Harden(Houston Rockets)
4)Kawhi Leonard(San Antonio Spurs)
3)Stephen Curry(Golden State Warriors)
2)Kevin Durant(Golden State Warriors)
1) LeBron James (Cleveland Cavaliers)

 

Yabancı Sınırı Ülke Gündeminde 
Dünya Kupası Elemeleri’nde Türkiye’nin Ukrayna’ya 2-0 yenildiği maçın öncesinde ve sonrasında A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu’nun “Yabancı oyuncular Milli Takım için sorun yaratıyor” şeklindeki çıkışının ardında yabancı oyuncu sınırlaması ülke gündemine üst sıralardan giriş yaptı. Lucescu’nun ardından Hırvatistan maçı öncesi açıklama yapan Trabzonsporlu futbolcu Burak Yılmaz, “‘Yabancı kuralından sonra benim 30-31 yaşındaki arkadaşlarım futbolu bıraktı. Bu kurala saygı duyuyorum ama karşıyım.’’ şeklinde açıklama yaparak tartışmalara katıldı. Başbakan Binali Yıldırım ise yabancı sınırının olmaması nedeniyle  televizyonlarda yerli oyuncu göremediklerini belirterek yabancı sınırının olması gerektiğini söyledi. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da ATV ve A Haber’in ortak yayınında tartışmalara katılarak: “Bunu tabii aslında kulüplerimizle konuşarak bir yere vardırmamız lazım. Özellikle futbolda yabancı oyuncu sayısının aşırı oluşu bize bazı dezavantajlar getiriyor. En önemli dezavantajı Milli Takım’a yansıması. Milli Takım’a yansımada oyun noktasındaki performansı az olduğu için yerli futbolcularımızın Milli Takım’a gidişte de bir defa o sayıyı, gücü yakalayamıyoruz.” sözlerini dile getirdi. Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği , “zaten yabancıyız” diyerek mevcut yabancı oyuncu kuralına karşı olmadıklarını belirtti. Derneğin resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, “Özgür bir ortamda, fırsat ve rekabet eşitliğinin sağlanmasının yanındayız” ifadesine yer verildi. 

 

Lakers’tan Kobe Bryant’a Büyük Jest

NBA takımlarından Los Angeles Lakers, kulübün efsane isimlerinden Kobe Bryant’ın 19 sene boyunca terlettiği 8 ve 24 numaralı formaları 18 Aralık’ta Golden State Warriors maçının devre arasında emekliye ayıracaklarını duyurdu. 1996 yılında Charlotte Hornets tarafından draft edilip Lakers’a takas olan Kobe Bryant 19 yıllık kariyerinde başka takımda forma giymedi. Ayrıca Bryant, giydiği iki forma da emekliye ayrılan ilk basketbolcu olarak tarihe geçecek. 

ÖNCEKİ HABER

Sevgilisi Hululu'dan ayrılan penguen 'aşk acısı' çekiyor

SONRAKİ HABER

Ekim Devrimi'nde kadınlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...