19 Eylül 2017 11:39

İsveçli imam: Domuz eti yiyen eşcinsel olur

İsveç’te bir imam, çocuklara domuzların eşcinsel olduğunu ve domuz eti yiyenlerin eşcinsel olabileceğini söyledi. Açıklamalar tepki topladı.

Paylaş

Murat KUSEYRİ
Stockholm

İsveç’in Malmö ilinde Mahmood Camii’nin İmamı Rizwan Ahmad Afzal, kendisini ziyarete gelen çocuklara yaptığı konuşmada “domuzların eşcinsel olduğu için yenilmeyeceğini, domuz eti yiyenlerin eşcinsel olabileceğini” ileri sürdü. Açıklamalar tepki yarattı. 

İsveç’te ilk okulda eğitim gören çocuklara din derslerinde Hıristiyanlık, Müslümanlık, Yahudilik ve diğer dinlerle ilgili teorik bilgiler veriliyor. Daha sonra da kiliseler, camiler ve sinagoglara düzenlenen ziyaretlerde çocuklar din insanlarına bu dinler ve inançlar hakkında sorular soruyor.

Bulltofsta İlkokulu 5. sınıf öğrencileri, geçtiğimiz günlerde sınıf öğretmenleriyle birlikte Mahmood Camii’ni ziyaret etti. Öğretmenlerden biri, caminin imamı Rizwan Ahmad Afzal’a Müslümanların neden domuz eti yemedikleri sorusunu sordu. 

Afzal, domuzlar eşcinsel oldukları için etlerini yemenin haram olduğunu ve bu nedenle de Müslümanların domuz etini yemediğini iddia etti. Ayrıca 5 vakit namaz kılmayanların Allah tarafından cezalandırılacağını söyledi.

DÜŞÜNMEDEN SÖYLEMİŞ!

Verdiği yanıtların yerel medyaya yansıması üzerine Sydsvenskan gazetesine açıklamalarda bulunan Afzal, daha önce söylediklerini kabul etti. Ama öyle bir şey söylemeyi düşünmediğini, öğretmenin sorması üzerine kendiliğinden bir cevap verdiğini söyledi.

İmam, yaptığı açıklamaların çocukları rahatsız etmişse özür dilediğini belirtmekle birlikte söylediklerinin arkasında durduğunu vurgulamaktan kaçınmadı.

İnsanların yediklerinin ahlak ve vücutlarını etkileyeceğini söyleyen Afzal, muhabirin “Eğer domuz eti yersek eşcinsel olur muyuz?​” sorusunu ise “Öyle olabilir. Tam olarak bilmiyorum, bu konuda bir şey okumadım” diyerek yanıtladı. 

Bulltofsta İlkokulu Müdürü, imamın verdiği yanıtların okulun değer yargılarıyla çeliştiği için  Mahmood Cami’ye yapmayı planladıkları eğitim amaçlı ziyaretleri durdurduklarını açıkladı.

ÖNCEKİ HABER

Tüpraş’tan yayılan duman rafineri işçilerini etkiledi

SONRAKİ HABER

'Dünyayı kurtaran adam' 77 yaşında hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...