18 Eylül 2017 04:54

İdlib sınırı ısınıyor: Karşılıklı askeri sevkiyat

İdlib'in gerilimi azaltma bölgesi ilan edilmesiyle sınır hattında askeri hareketlilik arttı.

Paylaş

Türkiye, Rusya ve İran'ın gerçekleştirdiği Astana görüşmeleri sonucu İdlib'in 'gerilimi azaltma bölgesi' ilan edilmesiyle askeri hazırlıklar da hızlandı.

REYHANLI'YA ASKERİ ARAÇ SEVKİYATI

TSK, önceki gün Cilvegözü sınır kapısının bulunduğu Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 3’ü kirpi, toplam 18 aracı, ilçedeki çeşitli birliklere sevk etti.

Dün Lüleburgaz’dan demiryolu ile yola çıkan 80 askeri zırhlı araç, Hatay'ın İskenderun ilçesine ulaştı. Bugün de bir iş makinesi ve 9 zırhlı araç olmak üzere toplam 10 askeri araçlık konvoy Reyhanlı'ya ulaştı. Askeri araçların ilçedeki sınır birliklerine sevk edildiği bildirildi.

Operasyonun 10 Ekim'den sonra başlatılabileceği belirtiliyor.

EL KAİDE DE HAREKETE GEÇTİ

TSK'nin İdlib'e girmesi halinde karşı karşıya geleceği el Kaide bağlantılı Tahrir Şam Heyeti'nin de dün yüzlerce cihatçıyı Bab el Hava sınır kapısı yakınlarına taşıyan konvoyu görüntülendi.

Konvoya dair görüntüler sosyal medyadan yayınlandı.

TSK'nin ve Fırat Kalkanı gruplarının İdlib'e girmeleri sonrası şiddetli çatışmalar yaşanması bekleniyor.

TAHRİR ŞAM HEYETİ'NE 1 HAFTADA 3. SUİKAST

Öte yandan Astana süreciyle birlikte Tahrir Şam Heyeti'ne vurulan darbelere bir yenisi eklendi.

Abdullah Muheysini ve Muhlis Ulyani'nin gruptan ayrılması, Ceyş'ul Ahrar başta olmak üzere bazı grupların Tahrir Şam Heyeti'nden koptuğunu açıklamasına suikastlar da eklendi.

Grubun önde gelen isimlerinden Ebu Yaser el Şami, İdlib'in kuzeyindeki Harm kasabasından aracıyla geçerken açılan ateş sonucu öldürüldü.

Bu suikastla Şami, son 1 haftada öldürülen 3. Tahrir Şam Heyeti lideri oldu. 3 suikastı da kimin gerçekleştirdiği bilinmiyor.

Tahrir Şam Heyeti, Astana görüşmeleri sonrası yaptığı açıklamada "Görüşmelerin, devrimin hedeflerini gerçekleştirmediğini, sürecin sonunda kurtarılmış bölgelerin Esad'a geri iade edilmesinin planlandığını" belirtmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 18 Eylül 2017 Pazartesi

SONRAKİ HABER

Dev petrol arama platformu İstanbul Boğazı'ndan geçiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...