16 Eylül 2017 09:09

Bakan Soylu fotoğrafı kabul etti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesine saldıranlardan biriyle çektirdiği fotoğrafı doğruladı.

Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesine saldıranlarıda biriyle çekildiği fotoğrafına ilişkin açıklama yaptı. Fotoğrafı doğrulayan Soylu, “Mahalle eşrafının bizimle fotoğraf çekme talebi, talimatlarımız sonucu yapılan incelemede fotoğraf çekilenlerden birinin de gözaltına alınması, fitne gerçeğini değiştirmez” diyerek kendisini savundu. Kemal Kılıçdaroğlu da fotoğrafa tepki gösterdi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesine saldırdırdığı tespit edilerek gözaltına alınan şahısla çekilen fotoğrafını doğruladı. Başbakan Adnan Menderes ile birlikte idam edilen iki bakan Hasan Polatkan e Fatin Rüştü Zorlu'nun da benzer iftiralarla asıldığını iddia eden Soylu, bugün Mendereslerin idamının yıldönümü olduğunu söyledi. O akşam Ankara Valisi ve Ankara Emniyet Müdürü ile birlikte olayın gerçekleştiği mezarlığa ve karakola gittiklerini anlatan Soylu, “Aysel Tuğluk'a başsağlığı dileyip 45 dakika görüştük. Ardından ailesi ile değerlendirme yapmak için izin istedi. Görüşmeler sonrası ailenin cenazeyi  Tunceli'ye defnedilmesi konusunda kararı geldi ve gerekli hazılıklar yapılıp tedbirler alındı. Heyetle bir saat kadar olayın videosunu izledik. Yaklaşık 3.5 saat kararkolda bulunmamızın ardından olayla ilgili yapılması gereken gözaltı talimatlarını verip kararkoldan ayrıldık” dedi.

İDAM EDİLEN BAKANLARA BENZETTİ

Bu esnada karakolda olduklarını duyarak gelen vatandaşların fotoğraf çekilmek istedikleri ve birçok kişiyle fotoğraf çekildiklerini söyleyen Soylu, öemli olanın kiminle fotoğraf çekilip çekilmeyeceği değil hukuk açısından bir suça karışp karışmayacağı olduğunu ifade etti. 48 kişinin ifadesinin alındığını, fotoğraftaki şahsın da savcının talimatıyla ertesi gün gözaltına alındığını belirten Soylu kendisini şöyle savundu: “Mahalle eşrafının bizimle fotoğraf çekme talebi, talimatlarımız sonucu yapılan incelemede fotoğraf çekilenlerden birinin de gözaltına alınması, fitne gerçeğini değiştirmez. Tam tersine bu konudaki hassasiyetimizi ve olaya bakışımızı ortaya koyar. Biz bu konuda gereğini yapmışız ve yaparız. Rahmetli Adnan  Menderes ve rahmetli iki bakanın idamına giden yoldaki taşlarını da bu fitne felsefesiyle dizdiler.”

KILIÇDAROĞLU: FOTOĞRAFI ÇEKTİREN KİŞİNİN SİYASETTE YERİ YOKTUR 

Ankara'da Zülfü Livaneli Kültür Merkezi açıldı. Açılışa katılan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk'un cenazesine saldıranlardan biriyle çekilen fotoğrafına tepki gösterdi. DHA'da yer alan habere göre Kılıçdaroğlu “Bu toprakların mayasında barış vardır aslında, az önce söz edildi Karacaoğlan, Dadaloğlu, Mevlana bu toprakların insanıdır. Bu topraklarda hep birlikte huzur içinde yaşamak isteriz. Tarihte tanık olmadığımız olayları şimdi yaşamaya başladık. 80 yaşında bir kadının gömülmesine, defnedilmesine karşı çıkıyorsanız, mezarı burada olmasın diyorsanız bunu içimize sindirmemiz mümkün değildir. Sorun şunu veya bunu kınamak değil arkadaşlar, sorun Türkiye bu atmosfer nasıl geldi, kim taşıdı buraya? Peki bu gerginlik toplumu nereye kadar götürecek. Siyasetin görevi toplumu ayrıştırmak kutuplaştırmak değildir. Siyasetin görevi Türkiye'yi uygar toplumun bir parçası haline getirmektir. Nasıl oldu da Türkiye'yi bu hale getirenlerle birlikte bir ülkenin İçişleri Bakanı oturup beraber fotoğraf çeker. Mezara saldıranlarla oturup fotoğraf çekileceksiniz. Üstelik nerede karakolda çekeceksiniz fotoğrafı. Bu ne demektir, ‘istediğiniz kadar istediğiniz kişinin mezarına saldırabilirsiniz, sizin tek güvenceniz benim’ demektir bu fotoğraf. O fotoğrafı çektiren kişinin siyasette, inançta, ahlakta, hayatta yeri yoktur” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Arakanlılar için 14 bin yeni barınak inşa ediliyor

SONRAKİ HABER

‘Delillerle konuşuyoruz, siz de delillerinizi ortaya koyun'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...