15 Eylül 2017 13:11

Çocuklar için ‘Zeyno Kitapları’ dizisi

Öykücü Ahmet Büke, Günışığı Kitaplığı’ndan çıkan “Zeyno Kitapları” dizisiyle ilk kez çocuk okurlarla buluştu.

Paylaş

Sait Faik Hikâye Armağanı ve Oğuz Atay Öykü Ödülü gibi önemli ödüllerin sahibi Öykücü Ahmet Büke, Günışığı Kitaplığı’ndan çıkan “Zeyno Kitapları” dizisiyle ilk kez çocuk okurlarla buluştu.

Okuma serüvenine yeni başlayan çocuklar için hikayeler kaleme alan Büke, ‘cinsiyet rollerini’ de tersine çevirdi.

2018 Hans Christian Andersen Ödülü’ne aday gösterilen başarılı İllüstratör Sedat Girgin’in desenleriyle boyutlanan iki kitap şöyle: Eyvah, Babam Şiir Yazıyor! ve Annemle Uzayda.

EYVAH, BABAM ŞİİR YAZIYOR!

Ahmet Büke’nin 36 sayfalık Eyvah, Babam Şiir Yazıyor! kitabının konu özeti şöyle: “Zeyno, mutlu bir çocuktur. Annesi Sevinç, uzay bilimcidir. Babası Ahmet’se, belediyenin şikayet masasında çalışmaktadır; ayrıca, evde de “ünlü” bir şairdir! Anne uzun bir yolculuğa çıkınca, baba kız birlikte yine çok eğlenirler. Ama babası bir gün öyle ilginç bir fikirle çıkagelir ki, Zeyno bir sürü şiir dinlemek zorunda kalır…”

ANNEMLE UZAYDA

Serinin ikinci kitabı olan 44 sayfalık Annemle Uzayda’nın konu özeti ise şöyle: “Zeyno’nun günleri, uzaya gidip gelen annesi Sevinç’e heyecanlanmak ve ev işlerini beceremeyen babası Ahmet’e gülmekle geçmektedir. Bir gün babası, işinden ayrıldığını, artık kağıt helvacıda çalışacağını söyler. Kağıt helvaların paketlerine şiirler yazıp satışı artırmayı hayal etmektedir! Annesiyse, Zeyno’nun ayaklarını yerden kesecek bir sürprizle çıkagelir!..” (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Sema Güler: Dil duygusunu veriyor

SONRAKİ HABER

Fransız gazeteci Loup Bureau tahliye edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...