15 Eylül 2017 13:07

Sema Güler: Dil duygusunu veriyor

Şair Sema Güler, Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen Türk-Alman Kültür Günleri'ne katılacak.

Paylaş

Almanya’nın Hannover kentinde 2011 yılından beri düzenlenen Türk-Alman Kültür Günleri 26 Kasım’a kadar sürecek. Günlere katılacak olan Şair Sema Güler, “Bu tür etkinlikler bir milliyet değil bir dil olduğunuz duygusunu veriyor” dedi. 

8 Eylül’de başlayan 26 Kasım’a kadar sürecek. Hannover’de kültürel alanlarda çalışmalar yapan Can Arkadaş derneği ön ayak olduğu günler kapmasında bu yıl da farklı sanat disiplinlerinde tanınmış isimlerle katılacak. Edebiyat alanında, Selman Büyükaşık, Mariovi Lovi, Ece Temelkuran, İpek Çalışlar, Claudia Ott, Ahmet Telli, Sema Güler katılırken, Zeynep Irmak, Rolf Zielke -Mustafa Boztüy, Mehmet Çapan ve Ahmet Aslan  konserleriyle etkinlikte yer alacak. Tiyatro, stand-up ve resim sergileri de olacak. 

Günler kapsamında 18 Kasım'da yapılacak etkinliğe katılacak olan Şair Sema Güler, şunları söyledi: “Metafizik anlamda vatansızlık statüsünü benimseyen yazarlar ve sanatçılar için bu tür etkinlikler bir milliyet değil bir dil olduğunuz duygusunu veriyor. İnsanlığın, börtü böceğin, ağacın, dağların, suların tek bir dil olduğu. İyi de geliyor ruha.  Kültür Günlerinin büyük bir ciddiyet ve emek sarf edilerek hazırladığına ilk olarak geçen yıl konuk edildiğimde tanık olmuştum. Bir yıl süren kitap çevirileri, konserler, sergiler, sinema ve söyleşiler.Tüm bunlar olurken, Ruhi Su’nun bir vakitler Almanya’da ötekileştirilen yoksunları anlattığı ‘El Kapıları’ ezgisini sık sık anımsıyorum.Üzülüyorum. Elimde değil.” (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Gabriel: Türkiye’nin Avrupa Birliği’nde yeri yok

SONRAKİ HABER

Çocuklar için ‘Zeyno Kitapları’ dizisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...