'Evrim teorisiyle gen mühendisliğinde devrim mi yaptık?'

TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkan Vekili Uysal, 'Evrim teorisiyle uğraştık da kök hücrede devrim mi gerçekleştirdik' ifadelerini kullandı.

14 Eylül 2017 09:17
Paylaş

AKP Karabük Millletvekili ve TBMM Eğitim Komisyonu Başkan Vekili Burhanettin Uysal, Habertürk TV'de Fatih Altaylı'nın Teke Tek adlı programına konuk oldu. Yeni eğitim müfredatının konuşulduğu programda Burhanettin Uysal ilginç ifadeler kullandı.

Programda Fatih Altaylı'nın evrim teorisinin müfredattan neden çıkarıldığını sorması üzerine, Uysal "Biz müslümanlar Allah'ın her şeyi yarattığına inanıyoruz, her şeye muktedir olduğuna inanıyoruz. Evrim, adı üstünde bir teoridir. Bu, kafa karışıklıklarına neden oluyor. Bir kısmı, bütün canlıların bir hücreden meydana geldiğini, bunların zaman içinde evrimselleşerek değişik canlıların meydana geldiğini ifade ediyorlar. Biz, Allah'ın gücünü sorgulayacak bir yapı içerisinde değiliz. Ama şimdiye kadar tartışılıyorsa, bu tartışmanın sonunda Türkiye evrim teorisiyle gen mühendisliğinde bir devrim mi gerçekleştirdi?" cevabını verdi.

'DARWİN TEORİSİYLE UĞRAŞARAK KÖK HÜCREDE DEVRİM Mİ GERÇEKLEŞTİRDİK?'

Burhanettin Uysal devamında şu ifadeleri kullandı: Enerjimizin boş yere harcanmaması, öğrencilerimizin kafasının daha çok karışmaması, öğrencilerimizin biyoloji ile ilgili, daha üst bir eğitimde, bu işi derinlemesine biyoloji bölümlerinde, üniversitelerde çözmesi adına bunu bir tık yukarıya çıkardık. Televizyon programlarına bakıyorum, ülke bütün enerjisini evrim teorisine harcıyor. Ama bizim enerjimizi buraya harcayacak vaktimiz yok ki. Biz dünyayla bir rekabet halindeyiz. Ben bu tartışmaları aslında çok da fazla yerinde görmüyorum. Evrim torisi müfredatta hala geçerli. Sadece bu kavgayı ortadan kaldırmak, taraflar arasında bir sulh oluşturmak, enerjimizi daha çok üretime yöneltmek adına.

Uysal, sözlerinin sonunda ise "Şimdiye kadar Darwin teorisiyle çok fazla uğraşarak biz, kök hücrede, gen teknolojisinde devrimler mi gerçekleştirdik? Çok da fazla bir şey yapmadık yani. Öğrencilerimizin öğrenmesi gereken, kendilerinin alması gereken bilgileri oradan alacaklardır, burada hiçbir sorun yok" iddiasında bulundu. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Oğuz Güven hakim karşısına çıktı

SONRAKİ HABER

Nevin Yıldırım için karar 21 Eylül’de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...