12 Eylül 2017 08:38

Fakıbaba: Kuru üzüm alım fiyatı 4 lira olarak belirlendi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, üreticilerin tepkisi üzerine, üzüm fiyatlarının 4 liranın altına düşmeyeceğini açıkladı.

Paylaş

Üzüm fiyatlarının 5 liradan 3.90 liraya kadar düşmesi nedeniyle üreticilerin eylem çağrısının ardından Manisaya gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, fiyatların 4 liranın altına düşmeyeceğini söyledi. Tariş geçen yıl 10 numara kuru üzümün alım fiyatını 4 lira olarak açıklamıştı. 

Kuru üzüm rekoltesinin 310 bin ton olduğunu duyuran Fakıbaba, “Sizi kimseye muhtaç etmeyeceğiz. Üzümünüzü sınırsız alacağız” dedi. 

ERDOĞAN TALİMAT VERMİŞ

Anemon Otel'de düzenlenen 2017 yılı kuru üzüm rekolte törenine katılan Fakıbaba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine üzümün 4 liranın altına düşmemesi için talimat verdiğini söyledi. Üreticinin üzümlerini saklayabilmesi için depo arayışı içinde olduklarını dile getiren Fakıbaba, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ile birlikte ortak çalışma yapıldığını ve üzümlerin sınırsız alınacağını belirtti. Fakıbaba, “Üzümünüzü 4 liranın altında sattırmayacağız. Malı 4 liradan alacağız, 15 gün içinde paranızı ödeyeceğiz. 9 numara 4 lira. Güven her şeyin üzerindedir. Geçen sene yaş üzümde rekolte 4 milyon tondu, bu sene 4 milyon 200 bin ton. Çalışmalar devam edecek” dedi. (Manisa/DHA)

ÖNCEKİ HABER

TV10, OHAL Komisyonuna başvuracak

SONRAKİ HABER

9 yaşındaki kız çocuğu, yaşadığı istismarı doktora anlatmış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa