25 Temmuz 2012 09:32

NYT: El Kaide’nin amacı İslam devleti kurmak

Amerikan The New York Times gazetesinin haberine göre El Kaide, Suriye’deki çatışmalarda önemli bir rol devralma hazırlığında. Gazete haberini, video paylaşım sitesi Youtube’da yayınlanan ve Özgür Suriye Ordusu mensubu olduğunu iddia eden maskeli militanların demeç verdiği bir videoya dayandırdı.Esad rejimine bağlı ordu ve Suriy

NYT: El Kaide’nin amacı İslam devleti kurmak
Paylaş

Amerikan The New York Times gazetesinin haberine göre El Kaide, Suriye’deki çatışmalarda önemli bir rol devralma hazırlığında. Gazete haberini, video paylaşım sitesi Youtube’da yayınlanan ve Özgür Suriye Ordusu mensubu olduğunu iddia eden maskeli militanların demeç verdiği bir videoya dayandırdı.

Esad rejimine bağlı ordu ve Suriye Özgürlük Ordusu arasındaki şiddetli çatışmalar devam ederken, Youtube’da yayınlanan bir video El-Kaide ile ilgili ilginç iddiaların gündeme gelmesine neden oldu.
Videodaki militanlar, ellerinde 47 kalaşnikoflar ve arkalarındaki El-Kaide bayrağı ile kendilerini tanıtırken “Allah adına cihat için intihar hücreleri kuracağız” diyor. Habere göre bu video, El Kaide ve diğer aşırı dinci grupların Suriye “devrim”ini ele geçirmesi olarak değerlendirildi.

Gazete, Suriyeli muhaliflerin aşırı dincilerle bağını reddetmesine karşılık, El Kaide’nin Esad’a karşı yapılan isyanın gidişatını değiştirdiği ve silah aktarmaya devam ettiğini iddia etti.
Videonun, Suriye’de aşırı İslamcıların çekim merkezi olduğunu kanıtladığı iddia edildi.    

‘AMACIMIZ SURİYE-IRAK İSLAM DEVLETİ’

Haberde görüşlerine yer verilen Irak El Kaide Üyesi Ebu Thuha, gazeteye yaptığı açıklamada “Amerika ile savaşta önemli tecrübe kazandık ve Suriye’deki devrim sürecinde daha da tecrübeliyiz” dedi.
Amaçlarının bütün Müslümanlar için bir islami Suriye-Irak devleti kurmak olduğunu, daha sonra da İran ve İsrail’e savaş açarak Filistin’i özgürleştireceklerini belirtti.

Gazete, Suriye’deki muhalif kanattan Abdullah Azam Tugayları, Şehitlik Tugayı Bera Bin Malik Tugayları örgütlerinin El Kaide ile bağlantılı olduğunu ve Suriye’deki birçok intihar eylemini bu örgütlerin düzenlediğini belirtti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Batman filmi kurbanları anıldı

SONRAKİ HABER

Rusya’dan ABD’ye ‘terör’ suçlaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...