11 Eylül 2017 18:00

Murat Yurdakul’a dolandırıcılıktan ceza

Belediye-İş Genel Başkanı Nihat Yurdakul’un oğlu Murat Yurdakul dolandırıcılıktan ceza aldı.

Paylaş

Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul’un oğlu olan ve sendikanın Kuşadası’ndaki oteli Grand Belish’in genel koordinatörlüğünü yapmış olan Murat Yurdakul hakkında Söke Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan dolandırıcılık davası sonuçlandı. 

Söke Ağır Ceza Mahkemesi’nde 8 Eylül 2017 tarihinde gerçekleşen duruşma sonrası verilen kararda Yurdakul’un üzerine atılı dolandırıcılık suçunu işlediği belirtilerek, 2 yıl 1 ay hapis ve 125 bin lira para cezasına çarptırıldı. 

Yurdakul, hakkında daha önce de Ordu 2. Sulh Ceza Mahkemesi ile Ordu 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde mahkumiyet kararları çıkmış olduğu için Söke Ağır Ceza Mahkemesinin kararı kesinleştiğinde “hükmün geri bırakılması” uygulamasından yararlanamayacak.

ESKİ İŞYERİ HEKİMİ DAVA AÇTI

Belediye-İş’e ait Grand Belish otelinde 4 yıl işyeri hekimliği yapan Dr. Ahmet Fehimoğlu,  o dönem Grand Belish’in Genel Koordinatörü olan Murat Yurdakul’un,yine o dönem Balat Turizm AŞ tarafından kiralanmış olan Alish isimli oteli kiralayabilmek için kendisine ortaklık teklif ettiğini, kendisinin de bunu kabul ederek çeşitli şekillerde ödemeler yaptığını belirtmişti. 125 bin avro bankalardan, 25 bin avro da elden olmak üzere yaptığı 150 bin avroluk ödemenin karşılığında kendisine üç yıl boyunca herhangi bir devir yapılmadığı gibi istemesine rağmen parasının da geri ödenmediğini anlatan Fehimoğlu, Söke Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açmıştı.

Bu dava açıklığa kavuşuncaya kadar Murat Yurdakul’un sendikadaki görevinden açığa alınmasını isteyen Belediye-İş İzmir 6 Nolu Şube Başkanı Buket Mertoğlu Gürpınar ile 1 Nolu Şube Başkanı Zeynel Ersoy sendikadan ihraç edilmişti. 

Buket Mertoğlu Gürpınar konu ile ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada, “Biz Genel Merkez Denetleme Kuruluna yazı yazarak, ‘Davası devam ediyor, sonuçlanıncaya kadar açığa alınsın’ demiştik. Onlar görevlerini yapmak yerine, bunları konuşmak için gittiğimiz Ankara’da bize dayak attılar ve sonra da ihraç ettiler. SonrasındaMurat Yurdakul’u görevden aldıklarını öğrendik. Bunu son duruşmada şahitlik yapan Genel Mali Sekreterin ifadelerinden öğrendik. Zamanında yapılsa idi bu görevden alma sonrasında yaşananların hiçbiri gerçekleşmeyecekti” dedi.

Yerel Mahkemenin bu kararına itiraz edilirse dosya bir üst mahkeme olan İstinaf Mahkemesine gidecek.(İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Reza Zarrab, kelepçeli olarak mahkemeye çıktı: Suçsuzum 

SONRAKİ HABER

Katalanlar, İspanya'dan ayrılmak ve bağımsızlık için yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...