11 Eylül 2017 05:58

Deyrezzor'da Suriye ordusu ve SDG'nin Elbukemal yarışı

Deyrezzor'da Suriye ordusunun ardından Suriye Demokratik Güçleri de operasyon başlattı. Hedef sınır kenti Elbukemal.

Paylaş

Suriye'nin Irak'la sınır oluşturan Deyrezzor vilayetinde ordu güçlerinin kent merkezinde kuşatma altındaki bölgelere ulaşması sonrası Suriye Demokratik Güçleri de 'Cizre Fırtınası' operasyonunu başlattı.

Rusya destekli Suriye ordusu ve müttefikleri ile ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri, Deyrezzor'daki IŞİD bölgelerini hakimiyetine katma yarışına girerken ana hedef sınırdaki Elbukemal kenti.

IŞİD'in son savaşını burada vermesi beklenirken kent Irak'ın el Enbar vilayetiyle sınır geçişini oluşturması bakımından stratejik öneme sahip.

Al Masdar, konuya dair yayımladığı haber-analizde Suriye ordusunun sınır kapısının önemli sebebiyle Elbukemal'i kesinlikle kaptırmak istemediğini vurguluyor.

Suriye ordusu, kent merkezinde 28 aydır kuşatma altında olan birliklerine ulaştıktan sonra 9 aylık askeri havalimanı kuşatmasını da kaldırdı. Ordu güçlerinin yeni hedefi kent merkezinde IŞİD işgali altında olan mahalleleri kontrolü altına almak.

Ancak Suriye ordusu aynı zamanda Fırat nehrinin karşı kıyısına geçerek SDG'nin Elbukemal'e ilerleyişini kesmek istiyor.

Güçlerinin büyük çoğunluğunu Rakka operasyonuna sevk eden SDG'nin Elbukemal yarışını kazanması zor görünüyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

'Reza Zarrab serbest bırakıldı' iddiasına yalanlama

SONRAKİ HABER

Cumhuriyet davasından tahliye çıkmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...