08 Eylül 2017 12:30

'Nevşehir Cezaevi’nde hükümlüye tecavüz edildi' iddiası

Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan bir hükümlüye, aynı koğuşta bulunan 4 kişi tarafından tecavüz edildiği iddia edildi.

Paylaş

Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevi’nde hükümlü olarak bulunan Diyarbakırlı 21 yaşındaki Ü.Ç.’nin babası M.Ç., koğuşta bulunan 4 kişinin oğluna tecavüz ettiği iddiasıyla Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Diyarbakır’da 2014 yılında ‘Çocugun nitelikli cinsel istismarı’ ve ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından tutuklanan ve şu anda 21 yaşında olan Ü.Ç., Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nce 15 yıl hapis cezasina çarptırıldı. 2014 yılından bu yana değişik cezaevlerinde kalan Ü.Ç., son olarak kendi isteğiyle Nevsehir E Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edildi.

DHA’nın aktardığına göre Nevsehir E Tipi Kapalı Cezaevi’nde cezasını çeken Ü.Ç., geçtigimiz günlerde cezaevi ziyaretine gelen babasına, 4 tutuklunun tecavüzüne uğradığını söyledi. Oğlunun cezaevinde tecavüze uğradığını öğrenen baba M.Ç., Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

‘DAHA ÖNCEKI CEZAEVINDE DE OLDU’

Suç duyurusu dilekçesinde Nevsehir E Tipi Kapalı Cezaevi’nde yatan oğlunun başına ağır bir olay geldiğini söyleyen baba M.Ç., H.S., I.S., H.Z. ve M.K. isimli tutuklulaın oğluna tecavüz ettiğini belirtti. Dilekçesinde oğlunun halen aynı cezaevinde hükümlü olduğunu belirten baba M.Ç., “Oğlum cezaevinde 4 kişinin tecavüzüne uğramıştır. H.Z. isimli tutuklu çocuğum ile birlikte Tokat Cezaevi’nde kalmıştır. Orada da buna benzer olaylar olmuştur. H.Z., Tokat Cezaevi’nde olanları anlatmakla tehdit ederek çocuğuma tecavüz etmiştir. Çocuğum bu durumu cezaevi yetkililerine söylemiş, ancak H.Z. ile aynı koğuşa verilmiştir. Güvenlik zaafiyetinden dolayı oğlumun başına bu vahim olay gelmiştir. Cezaevi yöneticileri başta olmak üzere çocuğuma tecavüz eden 4 kişiden şikayetçiyim. Bu olay nedeniyle oğlumun psikolojisi bozulmuştur. Ayrıca oğluma tecavüz eden kişiler, oğlumun kaldığı koğuşun yanındaki koğuşa yerleştirilmiştir. Bu nedenle oğlumun can güvenliğinden endişe etmekteyim.” dedi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusu Nevşehir’e gönderilirken, olayla ilgili sorusturma başlatıldığı öğrenildi. (HABER MERKEZI)

ÖNCEKİ HABER

Alevi kurumları HDP'yi ziyaret etti

SONRAKİ HABER

MEB’in protokolleri Meclis gündeminde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...