01 Eylül 2017 11:56

İHA saldırısında köylü öldü, Valilik 'iş birlikçi' dedi

Hakkari'de İHA'dan açılan ateşle 4 köylü vuruldu. Köylülerden biri yaşamını yitirdi. Valilik açıklamasında köylüler için 'iş birlikçi' denildi.

Paylaş

Hakkari'nin Oğul köyü kırsalında insansız hava aracından (İHA) açılan ateşle 4 köylü vuruldu. 1 köylü hayatını kaybederken Valilik olaya dair açıklamasında vurulan sivilleri "iş birlikçiler" olarak nitelendirdi. Valiliğin açıklamasında 4 PKK'linin de aynı saldırıda öldürüldüğü belirtildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan konuya dair, “Kent merkezine bağlı Oğul köyünde heron adlı insansız hava aracının köylüleri vurdu” açıklaması yaptı. Akdoğan, 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 2’si ağır 3 kişinin ise yaralandığını bildirdi.

Yaralanan köylülerin isimlerini sosyal medya hesabından paylaşan Akdoğan, İçişleri Bakanlığı’nca açıklanan “4 terörist etkisiz hale getirildi” şeklindeki açıklamasını hatırlatarak, “Bakanlık neden acele açıklama yaptı?​” diye sordu.

VALİLİKTEN SKANDAL AÇIKLAMA

Hakkari Valiliği de konuya ilişkin yazılı bir basın açıklaması yaparak sivil ölümünü doğruladı. Açıklamada vurulan siviller için "iş birlikçi" ifadesi kullanıldı.

"Tespit edilen dinamik hedefe silahlı Bayraktar ile bomba atıldığı belirtilen Valilik açıklamasında olayın Oğul Köyü Kanireş Çeşmesi bölgesinde 15.30'da gerçekleştiği belirtilerek şu ifadeler kullanıldı: "Söz konusu atış neticesinde 4 BTÖ mensubunun etkisiz hale getirildiği değerlendirilen bölgede teröristlerle toplantı halinde bulundukları sonradan  anlaşılan İbrahim Sak, ve Musa Tarhan isimli işbirlikçiler hafif şekilde, Mehmet Temel ve İsmail Aydn isimli işbirlikçiler ise ağır şekilde olmak üzere toplam 4 işbirlikçinin yaralandığı, kendi imkanları ile Hakkari Devlet Hastanesine giderek tedavi altına alındıkları tespit edilmiştir. Söz konusu yaralanan işbirlikçilerden Mehmet Temel Hakkari Devlet Hastanesi'nde tedavi altında iken vefat etmiştir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir." (HABER MERKEZİ)

Fotoğraf: Arşiv

ÖNCEKİ HABER

Sağlık yazboz tahtasına çevrildi

SONRAKİ HABER

Hava-İş’te ‘parasıyla delege’ iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...