05 Eylül 2017 16:38

Lice'de Mişref (Bağlan) köyünde yaşananların yankısı sürüyor

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde askerler tarafından vurulan köylüler yaşadıklarını anlattı: Yaralı haldeyken darbettiler

Paylaş

Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Mişref (Bağlan) köyünde yaşananların yankıları devam ediyor. Askerler tarafından vurulan Celal Yıldırım’ın kızı Maviş Yıldırım, tüm yaşananların "sokağa çıkma yasağı" ilan edilmeden gerçekleştiğini söylerken babası ve ağabeyinin yaralı şekilde darbedildiğini söyledi.

Köye giderek incelemelerde bulunan HDP heyeti de, askeri indirme yapıldığı an itibariyle Münir Serin isimli yurttaşın tarlasını sulamadan dönerken arkadan tarandığı, Celal Yıldırım (60) ve o sırada traktör kullanan Bedri Yıldırım’ın (24) ise helikopterle tarandığı bilgisini paylaşmıştı. Celal Yıldırım'ın kafasından ağır yaralı halde yoğun bakımda olduğu ve oğlu Bedri Yıldırım’ın ise gözaltında tutulduğu öğrenildi. Diyarbakır Valiliği de yaptığı açıklamada bölgede PKK’ye yönelik operasyon yapıldığını duyurmuştu.

‘5 DAKİKA İÇİNDE OLDU’

Bölgedeki kadın gazetecilerin ulaştığı Celal Yıldırım’ın kızı Maviş Yıldırım ise yaşananları anlattı. Maviş Yıldırım, “Ben, ağabeylerim, babam evde oturmuştuk, yemek yiyorduk. Yemekten sonra babam Celal Yıldırım ve ağabeyim Bedri Yıldırım tarla sulamak için traktöre binip köye doğru gittiler. Olay da tam bu anda oldu; yani evden çıktıktan 5 dakika sonra. Babam ve ağabeyimin evden ayrılışlarının beşinci dakikasında birden silah ve bomba seslerini duyduk” dedi.

‘HER YER ABLUKAYA ALINDI’

Seslerin ardından köyün içinden yoğun dumanlar çıktığını söyleyen Maviş Yıldırım, her yerin askerlerle çevrili olduğunu aktararak şöyle devam etti: Sesi duyar duymaz balkona koştuk ve köyün içinden yoğun bir duman yükseldiğini gördüm. Hemen evden çıkıp köye doğru koştum. Köye vardığımda her yeri asker sarmıştı, köyü helikopterlerle ablukaya almışlardı. Yaşananlardan korkan köylüler evlerine kapanmıştı, köy meydanında hiç kimse kalmamıştı.

‘SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI YOKTU’

Taranma anında yaşananları görgü şahitlerinin anlattıklarını söyleyen Yıldırım, şöyle devam etti: Babamı ve ağabeyimi köyün içine girer girmez helikopterlerle tarıyorlar. Olay gerçekleşirken traktörü süren ağabeyim ve traktörün arkasında oturan babam o patlama ile kendilerini traktörden yere atıyorlar. Sonrasında silahla ateş açılıyor. Helikopterden açılan silahlarla babam başından ağır yaralanıyor. Daha sonra babamın ve ağabeyimin olay yerinde askerler tarafından kıyafetleri zorla çıkarılıyor, darbediliyorlar. Olay yerinde babamın protez dişlerini ve ağabeyimin atletini buldum, fotoğrafladım.

Olaydan sonra kendilerine "sokağa çıkma yasağı" olduğu ileri sürülerek ambulans gönderilmediğini aktaran Yıldırım, “Sokağa çıkma yasağı yoktu, öyle bir şey anons edilmedi, daha önce sokağa çıkma yasağı ilan edilmeden önce anonslarla duyurulurdu. Sokağa çıkma yasağının olduğunu söylüyorlar ama sokağa çıkma yasağı saat 21.00’de ilan edildi. Tarama, patlama saat 20.30’da gerçekleşti. Yaşanan patlama sonrası sokağa çıkma yasağı ilan edildi” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yavru köpeklere işkence yapan asker gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Sanayi sitesi başkanından terazili protesto

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...